Jurnalist exclus din USR: Nici comuniștii nu pedepseau intenția de a te întalni cu cineva străin, dacă nu se materializa

2 min read
Jurnalist exclus din USR: Nici comuniștii nu pedepseau intenția de a te întalni cu cineva străin, dacă nu se materializa

Jurnalistul Ciprian Apetrei a fost exclus din USR, iar filiala Diaspora a USR-PLUS a fost aproape dizolvată de Dan Barna. Motivul excluderii ar fi fost prezența la o presupusă emisiune a ‘dușmanilor de moarte din PNL’.

Am fost în USR. Pe un afiș. Am fost invitat la o emisune politică on-line, de către un grup din Diaspora. În calitate de jurnalist care scrie de mulți ani despre românii de pretutindeni. Politica la o bere se cheamă emisiunea.

Nu am apucat să particip, pentru că am fost denunțat ca dușman politic. A urmat o furtună demna de PCR. „Tineri” activisti loiali partidului au reclamat ca „urma sa am acces la informații interne”. Au lansat amenintari cu excluderea din partid, pentru cei care m-au invitat. Mi-au făcut dosar de cadre, mi-au inventat funcții de conducere în PNL. Emisunea a fost anulata. A rămas afisul, dar au ramas si reclamatiile.

Astăzi cei care m-au invitat au fost exclusi din partid. Unul dintre argumente „PNL este principalul nostru dusman”. Frumos din partea unui partid care este în coalitie cu PNL.

Istoria este si mai urata, de fapt. Astăzi au fost exclusi sau suspendati din USR, filiala Diaspora, un grup foarte mare, din cei care au votat, statutar, revocarea actualului birou politic. Votul lor a fost anulat nestatutar de la București. Cartierul Barnești. Cei revocati le-au făcut sesizari, pe care le-au judecat tot ei. Astfel continuă o serie lungă despre care am tot scris, de excluderi si suspendari ai celor votati statutar de membrii USR Diaspora ca proouneri parlamentare sau în conducere.

Astfel de abuzuri sunt ignorate, in mod ciudat, de restul filialelor partidului.

Pe mine întâmplarea de astăzi m-a socat. Este prima dată cand simt pe pielea mea delictul de opinie. Văzând infierarea celor m-au reclamat si bucuria cu care cereau pedeapsa capitala pentru asta, mi-am dat seama cât de simplu este pentru un sistem totalitar sa isi gaseasca servitori. Pur si simplu unii oameni sunt făcut pentu asta, se oferă singuri sa facă rău altora, sa vaneze tradatorii si deviationistii.

Nici comuniștii nu pedepseau intentia de a te intalni cu cineva strain, dacă nu se materializa. Se interesau, măcar formal, despre ce ai vorbit cu el.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1597941493740213&id=100005731335580

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.