La un pas de tragedie! Cum a reușit un băiețel de trei ani să-i salveze viața frățiorului mai mic

2 min read
La un pas de tragedie! Cum a reușit un băiețel de trei ani să-i salveze viața frățiorului mai mic

„Am întors capul pentru o secundă, apoi copilul meu de trei ani i-a salvat viața fratelui său mai mic”, spune mama celor doi copii, încă marcată de cele întâmplate. Ea a explicat că băiețelul ei mai mic s-a înecat cu o bucată de plastic, însă din fericire, fiul ei de 3 ani a reacționat rapid și i-a scos frățiorului sau obiectul de plastic din gură, apoi i l-a înmânat mamei sale.

Internauții au fost șocați și, în același timp, impresionați de prezența de spirit și viteză de reacție a copilului de 3 ani:
„Felul în care și-a însușit imediat rolul de frate mai mare este uimitor”, a scris cineva.
„Absolut extraordinar. Atenția, maturitatea și responsabilitatea de care a dat dovadă… Este un băiețel incredibil de avansat din punct de vedere emoțional”, a comentat altcineva.
„Wow! Copilul tău mai mic este noroc să aibă un frate atât de grijuliu și responsabil”, a mai scris o persoană.
Din fericire, în această situație, tragedia a fost evitată, însă statisticile arată că în ultimii ani au existat, în total, 2.347 decese prin sufocare la copiii cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani. Recent, o fetiță a murit sub ochii mamei sale după ce s-a înecat cu gustarea preferată, iar în urmă cu aproape 2 ani, un copil de doar 1 an, din județul Bihor, și-a pierdut viața după ce s-a înecat cu o bomboană.
Experții în sănătate îi îndeamnă pe părinți să fie extrem de atenți atunci când vine vorba de copiii sub 3 ani, deoarece aceștia sunt curioși și dornici să pună mâna și să bage în guriță tot ce li se pare nou și interesant. Este esențial ca fiecare părinte să știe cum se face corect manevra Heimlich, o metodă de prim-ajutor care poate salva viața copilului care se îneacă cu vreun aliment sau obiect.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.