Licitația de manuale școlare continuă

2 min read
Licitația de manuale școlare continuă

Dragi cadre didactice,
Vă anunțăm cu entuziasm că astăzi, 27 martie 2023, editurile depun la Minister ofertele pentru noile manuale școlare.
Actuala licitație este în plină desfășurare, iar editurile au lucrat intens pentru a se încadra în termenul pe care l-au primit pentru finalizarea manualelor.
La depunere, editurile trebuie să prezinte manualul tiparit in forma finala dar si o parte din manualul digital care vine în completarea tiparului astfel încât elevul să poat reține și înțelege mai bine materia predată la clasă.
Vă reamintim că licitația este pentru clasele:

Clasa I – 2 loturi
Clasa a II-a – 2 loturi
Clasa a VI-a – 7 loturi

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile legate de licitație, urmăriți site-ul Didactic.ro unde vom posta periodic informații noi.
Procedura de evaluare și achiziție are ca reglementare speciala Ordinul MEN nr. 3103/2019 privind regimul manualelor  școlare, cu precădere Anexa privind Metodologia de evaluare a calităţii proiectelor de manuale şcolare.
Obiectivul specific este reprezentat de utilizarea manualelor şcolare, elaborate in conformitate cu programele şcolare în vigoare, corespunzătoare din punct de vedere al conţinutului ştiinţific, adaptate nivelului de vârstă al elevilor, prin aplicarea criteriului de selecţie „cel mai bun raport calitate/preţ”.
Ofertele care nu respectă criteriile de conformitate pentru varianta tipărită şi/sau pentru varianta digitală a manualului şcolar sunt declarate neconforme şi sunt respinse.
Ofertanţii (editurile) vor asigura, la cererea beneficiarului, suport tehnic în vederea bunei funcţionări a manualelor proprii pe platforma www.manuale.edu.ro.
Alegeți pentru elevii dvs. manuale care să se plieze pe nevoile lor și care să respecte programa, tratând teme atractive care să îi ajute în asimilarea informațiilor predate la clasă cu ușurință.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.