Liderii UE, mai proști ca „Ciucă al nostru” – CRITICII.RO

3 min read
Liderii UE, mai proști ca „Ciucă al nostru” – CRITICII.RO

În momentul de față lumea se confruntă din nou cu iminenta declanșare a unui nou război rece între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii. Dacă motivul declanșării războiului rece în trecut a pornit de la criza rachetelor din Cuba, astăzi, miezul discordiei este împărțirea Ucrainei între cele două mari puteri.

Pentru cei care nu știu, Uniunea Europeană are un șef al diplomației, pe numele său Josep Borell. Domnul Borell este un incompetent cu ștaif, la fel ca mulți alți lideri ai UE. Emmanuel Macron ”a fost luat de gușter” în formatul Normandia pentru că Angela Merkel s-a dovedit în cei 16 ani de mandat sora mai mică a liderului rus Vladimir Putin. Tot ce Putin a dictat, Merkel a executat. UE a fost înjosită și folosită drept cârpa cu care rușii șterg masa de praf la întâlnirile diplomatice.

Serghei Lavrov îi arată calea dl. Borell

Ce titra Euobserver: – „Rusia îl umilește pe Borrell la Moscova”

Cu toate că nu sunt fan al fostului președinte Traian Băsescu, a fost singurul șef de stat român care a știut să îi pună la respect pe liderii diplomației ruse, după Nicolae Ceaușescu. Comentariul președintelui Băsescu pe tema întâlnirii dintre Josep Borell și Serghei Lavrov este extrem de pertinent având în vedere situația jalnică a diplomației UE.

„Lavrov, în intervenția lui, a luat toate problemele cu Uniunea Europeană și a dat varianta Moscovei, în timp ce Borell bătea câmpii cu Cuba. Lavrov îi spunea: „Situația din Orientul Mijlociu e așa”, iar noi avem cu totul alte interese, iar Borell tăcea. Situația cu țările din parteneriatul estic, unde UE dă miliarde și aici sunt cele șase țări, pentru cei care nu știu, este vorba despre Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia și Georgia. Toate statele din parteneriatul estic în afara de Belarus au trupe rusești pe teritoriul lor și Borell nu a spus nimic. I-a spus însă Lavrov că trebuie să discutăm implicarea UE în statele din fostul URSS.

Deci s-a dus nepregătit, ne-a făcut de râs și a arătat că este incompetent pentru această funcție și mai ales incapabil să facă față agresivității politice externe a Rusiei. Eu am spus-o în diverse comisii despre celebrul business cu Rusia, adică că facem business cu Rusia că e vecinul nostru, chiar și Borell i-a spus lui Lavrov ceea ce nu știa Lavrov, că Rusia e cel mai mare vecin al UE. Cum să spui așa ceva? Cât de ridicol a putut să fie omul ăsta, care a fost și ministru de externe al Spaniei.”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Mai mult, incompetentul Borell nici nu ar fi avut mandat din partea UE pentru această întâlnire extrem de importantă. Rezultatul acestui eșec al diplomației UE îl observăm azi în negocieriele dintre Federația Rusă și Statele Unite ale Americii.

Incompetenții de la Bruxelles vs golanii de la Minsk

UE va afla de la televizor decizia granzilor în privința crizei ucrainene

În criza rachetelor,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.