Ligia Deca, bine înfiptă pe scaunul de ministru al Educației – Nimeni nu iese din ordinele lui Iohannis – CRITICII.RO

2 min read
Ligia Deca, bine înfiptă pe scaunul de ministru al Educației – Nimeni nu iese din ordinele lui Iohannis – CRITICII.RO

Este de admirat rapiditatea cu care a fost găsit un nou ministru al Educației. Dacă în trecut PSD și PNL se certau luni de zile pe aceste posturi, în acest caz a fost rapid găsită o soluție. Klaus Iohannis a avut în mânecă un candidat. Surse politice spun că scaunul de ministru al Educației era rezervat cu mult înainte ca Sorin Cîmpeanu să demisioneze.

Nimeni nu are curajul să iasă din ordinele lui Iohannis. Ea este protejata Președintelui Klaus Iohannis. A fost consilieră la Cotroceni vreme de șapte ani, iar înainte de acest moment, Ligia Deca nu a avut prea mari realizări.

O anchetă realizată de Lumea Politică relevă faptul că Ligia Deca nu este „politicianul model”. Ministrul Educației are o soră care a reușit să-și bage firma în PNRR. Programul prin care zeci de miliarde de euro vin de la Bruxelles în România a fost penetrat de minusculul SRL al Mirelei Deca.

Deși are un nume pompos, President Energy Grup nu a avut o activitate spectaculoasă în afaceri. Cu toate acestea, sora ministrului educației a reușit un lucru spectaculos. President Energy Grup SRL a semnat un memorandum cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice.

President Energy Grup este o firmă minusculă. SRL-ul este irelevant în industria energetică. Sora ministrului Educației a reușit să-și împingă compania în Planul Național de Redresare și Reziliență prin mijloace numai de ea știute.

În raportul anual din 2020, ICSI anunța faptul că a semnat cu SRL-ul deținut de Gabriela Mirela Deca un memorandum.

Cea mai interesantă companie deținută de Mirela Deca este President Energy Grup. Aceasta a suferit o modificare a obiectului de activitate în 2021 când i-a fost adăugat ca obiect de activitate „fabricarea gazelor”.

În 2021 când sora ministrului devenea brusc interesată de energie, Anghel Mihai Titus devenea asociatul ei în President Energy Grup. Acesta este consilier la Senatul României. În 2016 a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Decizia nu a avut efect, iar în prezent Titus lucrează tot la Senat.

Potrivit anchetei lumeapolitica.ro, pentru ca lucrurile să meargă ca unse pentru firma deținută de sora Ligiei Deca, numele firmei a fost introdus într-o hotărâre a Senatului României. În martie 2021 camera superioară a Parlamentului adoptă Hotărârea 29/2021.

Actul normativ solicită Guvernului în regim de urgență elaborarea unei strategii naționale referitoare la hidrogenul lichid. „România deţine, conform anexei la prezenta hotărâre ce cuprinde prezentarea tehnologiei de către persoana juridică care o deţine „Gazificarea deşeurilor organice” şi Brevet de invenţie, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, RO 126941B1” se arată în Hotărârea nr. 29/2021 semnată de șefa interimară a Senatului, Alina Gorghiu.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.