Lucian Bode a făcut poliție politică. George Simion a fost ținta, dar acuzele erau false – CRITICII.RO

2 min read
Lucian Bode a făcut poliție politică. George Simion a fost ținta, dar acuzele erau false – CRITICII.RO

În data de 30 septembrie 2022 președintele AUR George Simion avea să fie săltat de poliție împreună cu mascații la ora 3 noaptea. Se întâmpla acest lucru în Piața Victoriei, acolo unde se afla parcat autocarul AUR înaintea protestului din 2 octombrie.

Reținerea deputatului AUR George Simion a fost una ilegală și neconstituțională. Parlamentarii României au imunitate parlamentară și aceștia nu pot fi reținuți decât cu mandat special și numai după informarea ministrului justiției și a parlamentului României. Aceste etape nu au fost îndeplinite.

Există certitudine că aceste abuzuri nu se putea realiza decât cu acord de la stăpânire, adică Lucian Bode, Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu știau că urma să se întâmple această reținere ilegală. În cazul în care respectivii ar susține că nu dețineau așa informații și nu sunt implicați înseamnă că țara aceasta este de capul ei și fiecare face ceea ce vrea, sau există rețele ascunse în statul român și care iau deciziile în locul politicienilor.

Președintele AUR George Simion a primit un document din partea parchetului și care îl informa că faptele pentru care a fost acuzat nu există, că el avea carnet de conducere și că cercetarea este clasată.

Despre ce este vorba. Pentru a bloca protestul din 2 octombrie președintele AUR a fost reținut. Pretextul reținerii a fost acela că George Simion ar fi avut permisul suspendat dar a condus pe drumurile publice. Liderul AUR a susținut încă de atunci că nu există o așa situație și că permisul său este valabil și nimeni nu l-a informat de o situație contrară.

Iată că s-a dovedit încă o dată că președintele AUR a avut dreptate și autoritățile supuse politicului nu.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.