Ludovic Orban: „Dacă Premierul Ciucă nu își prezintă demisia, Klaus Iohannis trebuie să intervină” – 4media.INFO

2 min read
Ludovic Orban: „Dacă Premierul Ciucă nu își prezintă demisia, Klaus Iohannis trebuie să intervină” – 4media.INFO

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, susține că demisia premierului Nicolae Ciucă este așteptată în urma acuzației de plagiat. Această demisie trebuie solicitată chiar de președintele Iohannis, cel care a susținut în cazul lui Victor Ponta că plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil.

„Ciucă este premier pentru că așa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzației de plagiat Ciucă nu-și dă demisia de bună-voie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent față de plagiat.

„Plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democrații consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituțiile abilitate trebuie să-i sancționeze drastic pe cei care își însușesc ilicit munca intelectuală a celorlalți, dar și pe aceia care facilitează acest lucru”.

Asta declara președintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc!

Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii și nu va reacționa în niciun fel la aceste serioase acuzații care afectează inclusiv imaginea externă a României, ținând cont de ceea ce susținea la prezentarea proiectului România Educată:„La noi hoții s-au cocoțat în vârful statului și acest lucru a fost posibil și datorită toleranței prea mari a societății și a mediului universitar față de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoție”.

De la conducerea PNL nu mă aștept la nicio reacție. Cât despre PSD, e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului.”, susține Ludovic Orban pe Facebook.

Navigare în articole

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.