Lupta unui fermier pentru dreptate. Animalele unui localnic îi distrug culturile, iar decizia instanței întârzie să apară!

3 min read
Lupta unui fermier pentru dreptate. Animalele unui localnic îi distrug culturile, iar decizia instanței întârzie să apară!

Angelica Lefter
– 17 august 2022 15:46

Porumb distrus de animale (sursa foto ilustrativă: turnulsfatului.ro)

Fermier terorizat de animalele unui localnic. De ani întregi, agricultorul Florin Popa din sat Dumbrava, comuna Unirea, județul Alba, nu mai are liniște. Recoltele sale sunt distruse constant de animalele unui cioban din zonă.
Pentru că autoritățile locale nu au făcut nimic pentru a-l opri pe oierul care an de an îi distruge culturile, agricultorul a apelat la instanță. Procesul, însă, durează de 5 ani și nici acum nu a primit un răspuns relevant. Cu toate acestea, pentru că faptele oierului nu se opresc, agricultorul vrea să apeleze din nou la instanță în speranța că, de data aceasta, își va găsi dreptatea.Porumb de calitate bună, dar distrus de porcii unui consăteanFlorin Popa cultivă 600 de hectare cu grâu, rapiță, porumb, floarea-soarelui si soia, dar crește și 250 de vaci de carne. Anul acesta, deși nu a fost irigat, porumbul are o calitate bună față de alte zone ale țării, însă nu a scăpat de dezastrul făcut de animalele lăsate libere, după cum a relatat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.”Această persoană deține mai multe sute de oi, porci și măgari, animale pe care le lasă libere. El practică zootehnia, dar nu respectă nimic. Pășunează pe 80% din pășune care este tot a mea. Am sesizat Primăria, Poliția, dar toți m-au trimis să-mi fac singur dreptate, să prind porcii, să-i duc acasă, să îi omor, orice, dar să nu facă dânșii nimic! La Poliția din comună am făcut plângere la 1 august, dar nu au făcut încă nimic. Astăzi (nr. 16 august), am fost pe acolo, porcii erau liberi pe terenurile mele. Este un conflict vechi, am mai sunat la 112 acum doi ani, mi-au spus că nu este urgență. La postul de Poliție din localitate îmi spun să nu fac plângere că îl sună dânșii și rezolvă cu el, dar în zadar! Mi-a distrus și gardurile electrice. Oile sale vin și le distrug, intră în el, nu-s obișnuite, și atunci se bulucesc și îl strică, dar aceasta este altă parte negativă a poveștii”, a menționat agricultorul, care deține și 250 de vaci de carne din rase metisate, Angus cu Limousine.Cinci ani de instanțe și niciun răspuns. Între timp, abuzurile continuă din partea crescătorului de animaleConflictul dintre fermierul nostru și crescătorul de animale trenează de aproximativ 5 ani. Cei doi se judecă pentru că oierul i-a distrus agricultorului Florin Popa 10 hectare de rapiță. Cum justiția nu a făcut încă dreptate, ciobanul continuă să-și lase animalele libere, ba mai mult, unele dintre ele nu sunt crotaliate, deci fermierul nu poate demonstra, practic, în instanță că porcii aparțin fermei oierului.”Ne judecăm din 2017 pentru 10 hectare distruse de rapiță. În primă fază a câștigat el, am făcut recurs și apoi am câștigat noi. Inițial el a venit cu martori că nu am semănat acolo, dar la Poliție a recunoscut că a fost cu oile acolo, apoi și-a retras declarația, dar a fost și amendat.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.