Mâine, 26 august, începe cea de-a doua ediție a ABIFF – Animation Bucharest Internaţional Film Festival 

2 min read
Mâine, 26 august, începe cea de-a doua ediție a ABIFF – Animation Bucharest Internaţional Film Festival 

„Călătorie în ȚaraTa” spune povestea lui Riki, un băiat de zece ani, care se aventurează într-o mare călătorie, în două lumi diferite: „ȚaraTa” este o lume fantastică, un loc unde totul este posibil și unde visele și ideile trăznite devin realitate, dar și un loc de bătălii crâncene. Cealaltă lume este lumea reală a lui Riki – rece, cenușie și învăluită în probleme familiale dificile. Timpul va arăta însă că toate problemele pot fi rezolvate dacă alegem calea cea bună.
Filmul a fost prezentat în deschiderea celei de-a 62-a ediții a Festivalului de Film de Animație pentru copii și publicul tânăr de la Zlin, apoi la Zurich Film Fest, Warsaw International Film Festival și Sarajevo Film Festival. Bilete: https://bit.ly/3CoeGmh.

Sâmbătă, 27 august, iubitorii filmului de animație se pot delecta cu filmele incluse în competiția internațională de scurtmetraje ABIFF 2022, precum și cu două producții ucrainene recente, care vorbesc despre loialitate, curaj și prietenie. Aceste filme se pot viziona în 15 cinematografe din țară simultan: București (Cinema Muzeul Țăranului, Cinema City AFI Cotroceni), Pitești (Cinema Trivale), Sinaia (Cinema Carpați), Cluj Napoca (Cinema City Iulius Mall), Timișoara (Cinema City Iulius Mall), Brașov (Cinema City AFI), Arad (Cinema City), Bacău (Cinema City), Brăila (Cinema City), Constanța (Cinema City Park), Galați (Cinema City), Ploiești (Cinema City Shopping Center), Târgu Mureș (Cinema City), Suceava (Cinema City).
Debutul în lungmetraj al regizorului ucrainean Anatoliy Lavrenishyn – „Viktor Robot”(sâmbătă, 27 august, ora 15:00) vorbește cu multă candoare dar și umor despre prietenie. Viitorul îndepărtat. Steaua artificială care ar trebui să furnizeze energie planetei din jurul ei nu funcționează. Singurul care o poate repara este bunicul micuței Vicky, creatorul acesteia. Cu toate acestea, el dispare în mod misterios. Fetița împreună cu asistentul ei – un mic robot Victor – pleacă în căutarea lui. Producția acestei animații a durat mai mult de 3 ani,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.