Mamele care au avut grețuri în timpul sarcinii au copii cu IQ ridicat

2 min read
Mamele care au avut grețuri în timpul sarcinii au copii cu IQ ridicat

Conform unui nou studiu, se pare că micuții ale căror mămici au suferit de grețuri matinale de-a lungul sarcinii au un IQ mai ridicat spre deosebire de cei ale căror mame nu au avut aceste simptome. Cercetătorii au urmărit un număr de 121 de copii cu vârste cuprinse între 3-7 anișori. Micuții au fost testați pentru a le fi determinat scorul IQ și în urma rezultatelor s-a putut concluziona următorul lucru: micuții ale căror mămici au suferit de grețuri matinale au avut mai multe șanse de scorare a unui scor IQ mai ridicat spre deosebire de ceilalți copii.
Grețurile și vărsăturile sunt extrem de întâlnite în sarcină, cu precădere în primul trimestru. Specialiștii corelează hormonii produși în sarcină care cauzează și grețurile matinale cu dezvoltarea creierului la făt.

Simptome:
– pentru unele femei, senzația începe cu un disconfort resimțit la nivelul abdominal- lipsa apetitului- vărsături- pot apărea și depresia sau anxietatea, în cazurile foarte severe
Această stare îi va face rău copilului?
Nicidecum! Cu toate că nu este cea mai confortabilă stare pentru tine, pe cel mic nu îl va afecta, așa că poți să te lipsești de această grijă și să te îngrijești de starea ta generală de sănătate.
Surse: nhs.uk, healthymummy.co.uk

Surse foto: istockphoto.com

Alte articole care te-ar putea interesa

Mamele de azi, mai dure decât mamele lor Oamenii de știință au constatat că, în ciuda evoluțiilor din toate domeniile vieții, femeile din prezent trebuie să se confrunte, din anumite puncte vedere, cu mai multe…

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.