Mamele care nu știu să gătească cresc copiii mai inteligenți

2 min read
Mamele care nu știu să gătească cresc copiii mai inteligenți

Se pare că este mai important să petrecem cât mai mult timp de calitate alături de copiii noștri, decât mâncarea gătită și timpul petrecut în bucătărie pentru prepararea ei. Psihologii spun că acei copii care au parte de mai mult timp de calitate petrecut împreună cu părinții, au o inteligență emoțională mult mai ridicată și ating succesul mai ușor când devin adulți. Timpul petrecut cu părinții este cel mai important pentru a dezvolta copiilor abilități care îi vor ajta ca adulți. Astfel, când copiii vor fi mari vor fi capabili să:

Gestioneze cu succes relațiile cu ceilalți 
Construiască empatia și abilitatea de a înțelege normele și comportamentele sociale și etice
Obțină un grad ridicat de auto-control și auto-cunoaștere  

”Timpul pe care mamele îl petrec cu copiii lor și calitatea interacțiunilor dintre ei sunt extrem de importante în ceea ce privește trăsăturile inteligenței emoționale ale copiilor, nu numai pentru că aceste activități reflectă un parenting pozitiv, dar și pentru că promovează cooperarea socială, încrederea în sine, empatia,” subliniază Dr. Albert Alegre, specialist în psihologie umană într-un studiu intitulat ”Relația dintre timpul petrecut de mame cu copiii lor și inteligența emoțională a acestora”.
”Dacă mama sau persoana care are grijă de copil este extrem de obosită, de epuizată, este tot timpul pe fugă, are alte preocupări, precum gătitul de rețete complicate, încearcă să jongleze cu șapte lucruri în același timp, timpul petrecut cu copilul poate avea chiar o calitate scăzută. Emoțiile negative se transmit, există o conexiune între mamă și copil, îi transmite copilului anxietate, temerile ei, poate chiar o oarecare stare de deprimare, de retragere. Există și o parte care ține pur și simplu de calitatea prezenței noastre în acel moment. De a fi prezent în sensul de a fi conștient, de a fi conectat,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.