Mănăstirea Putna organizează concursuri pentru tineri cu ocazia aniversării a 150 de ani de la „Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni”

2 min read
Mănăstirea Putna organizează concursuri pentru tineri cu ocazia aniversării a 150 de ani de la „Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni”

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la „Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni” și de la „Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni”, evenimente organizate în zilele de 15 și 16 august 1871, de către Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Nicolae Teclu, A.D. Xenopol, Ciprian Porumbescu și alți tineri din generația lor, informează Mănăstirea Putna.
În acest context, Comitetul de inițiativă al Serbării de la Putna din acest an organizează patru concursuri adresate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani:
Concurs de creație literară (poezie, proză scurtă, eseu)
Concurs de discursuri
Concurs de creație plastică
Concurs de creație video
Premiile vor consta în cununa de lauri a Serbării, medalie și diplomă, cărți, suma de 2000 / 3000 RON, precum și expunerea sau publicarea lucrărilor câștigătoare în revistele dedicate Serbării, în expoziții temporare și pe site-ul Serbării. Cel mai bun discurs va fi rostit pe scenă, la Mănăstirea Putna, în data de 15 august 2021.
„Avem convingerea că, prin intermediul acestor concursuri, vor fi aduse la lumină năzuințele unor tineri din generația noastră, ale căror preocupări privesc și direcția în care ne îndreptăm ca popor. Prezența uneori exagerată și superficială în mediul online, receptarea nenumăratelor informații disparate ce ne asaltează viața și dezbinarea ce pare că își face loc tot mai mult în lumea întreagă ne pot face să considerăm discuțiile despre idealuri ca fiind derizorii. Credem însă că tocmai într-un astfel de context este necesar să discutăm mai mult despre noi, despre năzuințele noastre, despre felul concret în care am putea să le implementăm pentru ca, având chiar și opinii diferite, să ne simțim uniți sufletește și să vâslim în aceeași direcție, spre «tărâmul făgăduinței» poporului nostru.”, Emanuel Buta, secretarul Comitetului de inițiativă al Serbării de la Putna din anul 2021
Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 15 iulie 2021,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.