Marian Munteanu, fostul lider al studenților din anii 90, a participat la evenimentul dedicat lui Mihai Eminescu organizat de AUR în Parlament

2 min read
Marian Munteanu, fostul lider al studenților din anii 90, a participat la evenimentul dedicat lui Mihai Eminescu organizat de AUR în Parlament

Pe 15 ianuarie, de Ziua lui Mihai Eminescu, partidul AUR a organizat o manifestare la Palatul Parlamentului în cinstea marelui poet și jurnalist, simbol al culturii naționale.
La eveniment au luat parte, senatorii Claudiu Târziu și Sorin Lavric, din partea organizatorilor, dar și trei invitați: profesorul Radu Baltasiu, naistul Nicolae Voiculeț și profesorul Marian Munteanu, fostul lider al studenților de la începutul anilor 90.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
„n deschidere, senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a făcut un apel către cei prezenți, susținând că: „suntem chemați să dăm startul unei noi elite în politica românească, astfel încât să reechilibrăm sistemul de forțe de pe scena noastră politică”.
În cuvântarea sa, profesorul univ. dr. Radu Baltasiu a făcut o paralelă între vremea pe care o trăim și timpul ilustrului nostru înaintaș, vorbind despre „societatea demagogică și semi-barbară”, despre „cotropirea economică” și „mizerabilizarea țărănimii”, dar și despre stat, ca „rețea de societăți de exploatare”.
Profesorul Marian Munteanu, lider marcant al mișcării studențești anticomuniste din vara anului 1990, a făcut referire, în discursul său, la „politica necoaptă”, exprimându-și totodată optimismul în privința viitorului și evoluției societății noastre.
Scriitorul Sorin Lavric, senator AUR, a vorbit despre „apariția providențială”, din punct de vedere literar, a lui Mihai Eminescu, considerându-l, ca jurnalist politic, drept unul dintre precursorii gândirii național-conservatoare”, arată un comunicat al formațiunii politice.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
La final, naistul Nicolae Voiculeț a susținut un scurt recita în memoria lui Mihai Eminescu.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.