Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta?

2 min read
Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta?

Mărţişoarele, interzise în şcoli?
Mai au voie copiii să ofere mărțișoare și flori învățătoarelor și profesoarelor, anul acesta? Sorin Ion, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, spune că nu este de acord cu oferirea de mărțișoare și este de părere că acest obicei ar putea fi trecut cu vederea anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus.

 „Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă, nu este indicat. Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte”, a declarat acesta, potrivit știrileprotv.ro.
Totodată, Sorin Ion explică faptul că există o precizare în ordinul comun care se interzice schimbul de obiecte personale, dar că nu se va da un ordin prin care să nu permită oferirea martisoarelor, florilor și altor atenții simbolice de 1 Martie.
„Nu o să ne apucăm să dăm vreun ordin de ministru sau notă în școli, nu vrem să fim ridicoli, dar avem o precizare în ordinul comun care se interzice schimbul de obiecte personale. Dacă facem așa un pic de analiză pe text, elevul nu ar avea voie să dea nici lucrarea de control profesorului că poate fi considerat obiect personal”, a precizat Sorin Ion, potrivit HotNews.ro.
Ministrul Educației: „Nu am transmis nicio interdicție în acest sens”
După ce în spațiul public au apărut informațiile cu privire la interzicerea martisoarelor și florilor de 1 Martie în școli, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că nu există nicio interdicție în acest sens și nici nu va fi.
Cîmpeanu spune că o floare nu este un „obiect personal”, ci un simbol și anunță că nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.