Mărturiile unui psihoterapeut care tratează copiii bolnavi de cancer. „Ei m-au inspirat și m-au influențat să ajung omul care sunt azi”

2 min read
Mărturiile unui psihoterapeut care tratează copiii bolnavi de cancer. „Ei m-au inspirat și m-au influențat să ajung omul care sunt azi”

O zi din viața unui psihoterapeut care tratează copiii bolnavi de cancer
Diana Todea are doar 29 de ani și este terapeut în cadrul Asociației Little People de șapte ani. Ea povestește, într-un interviu în exclusivitate acordat site-ului life.ro, că și-a dorit să lucreze cu copiii încă de când a intrat la facultate și că a început să facă voluntariat în al treilea an de studii. După încă doi ani de master, timp în care a devenit terapeut, a făcut formare și de atunci activează pe secția de oncopediatrie din Cluj.

Foto: facebook.com/LittlePeopleRomania
Diana se consideră norocoasă fiindcă are ocazia să ajute și să aducă un crâmpei de bucurie în sufletele micuților bolnavi de cancer. Lucrează chiar și cu câte 16 copilași pe zi și spune că, în fiecare seară, adoarme cu foarte multă satisfacție, fiindcă îi place enorm ceea ce face. De multe ori i s-a spus că numai un om fără inimă poate suporta să vadă atâta durere și suferință, însă Diana este de părere că din contră, numai un om cu inimă poate face ce face ea – să aducă zâmbete pe chipurile micuților năpăstuiți de soartă.
„Mie îmi place să spun că am cel mai frumos job din lume, deși, trebuie să recunosc că mi s-a spus de-a lungul timpului că doar un om fără inimă poate lucra acolo. Eu văd lucrurile tare diferit și mi se pare că doar un om care are foarte multă inimă poate lucra acolo. Eu, personal, în fiecare seară adorm cu foarte multă satisfacție pentru că-mi place ceea ce fac. Dacă mă întrebi strict de încărcătura emoțională, ea e acolo și o port cu mine. Mi se pare că de când lucrez mi s-a tot rupt câte o bucățică din inimă, dar pare că încă o mai rămas ceva”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.