Matei Alexandru către Ministrul Cătălin Drulă: „Nu mai desenați autostrăzi pe facebook”

2 min read
Matei Alexandru către Ministrul Cătălin Drulă: „Nu mai desenați autostrăzi pe facebook”

La emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 26 Martie a fost invitat Matei Alexandru, jurnalist la Anchetatorii.ro, pentru a discuta despre protestele din țară și reacția guvernului cu privire la aceste manifestări. „Am asistat la un conflict între actualul ministrul al transporturilor, Cătălin Drulă, și liderii de sindicat de la metrou având implicate niște contracte cu iz penal.” declară domnul Matei Alexandru.

Din informațiile pe care le dețin, la Metrorex există un jaf din banul public, dar cine se face vinovat nu știm, deoarece sunt implicați oameni politici și oameni numiți politic la Metrorex. Nu mi se pare corect reacția domnului Florin Cîțu prin ordonarea poliției și jandarmeriei să amendeze oamenii și să amenințe cu dosare penale. Domnul Cătălin Drulă este foarte activ pe facebook, având un album întreg de fotografii cu autostrăzile viitoare din România, numai că, aceste autostrăzi întârzie să apară în realitate.

Oamenii din HoReCa au ajuns la disperare. Acești oameni au datorii și nu au primit bani de luni de zile de la acest guvern. Îi îndemn pe români să nu mai accepte aceste restricții aberante, deoarece în această perioadă, guvernul a obținut o derogare de la Uniunea Europeană pentru încălcarea drepturilor omului, iar aceste restricții vor fi din ce în ce mai dure.

Domnul Matei Alexandru vorbește despre situația oamenilor din comuna Călărași, judetul Dolj, care s-au trezit fără terenurile agricole sau cu citații de la judecator. Cumpărătorul încearcă prin intermediul instanțelor să câștige terenurile. Cetățeanul este chemat în instanță, numai că procedura prevedere posibilitatea de judecare în lipsă. O treime din titularii de drept al terenurilor sunt decedați și în mod cert nu au cum să se mai prezinte. Prin această mișcare, cumpărătorul câștigă procesele. Moștenitorii de drept al acestor pământuri au adus acest furt la suprafață împreună cu primarul localității Călărași, judetul Dolj, Sorin Sandu.

Întrebat despre decizia de a desfința secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, domnul Matei Alexandru susține: A fost desfințată abuziv, se încearcă politizarea justiției, toate instituțiile din România au declarat că această secție trebuie reformată și nu desfințată. Un articol din această lege a fost modificat de UDMR pentru ca magistrații să primească imunitate deplină.

Link către video: https://fb.watch/4xwYiMEgjY/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.