Merkel a trădat SUA pentru Rusia lui Putin

5 min read
Merkel a trădat SUA pentru Rusia lui Putin

La prima mea vizită în Berlin am avut impresia că am ajuns la Moscova din cauza statuilor sovietice ce infectau vizual imaginea trecătorului. Adulația pentru Rusia nu a dispărut la vârful guvernării germane și în ultimii zeci de ani asistăm la o reclădire a axei Berlin-Moscova în defavoarea întregii Uniuni Europene.

Germania este inamicul numărul unu al unirii Republicii Moldova cu România și a făcut tot ce i-a stat în putință să blocheze acest pas natural al celor două state românești. Totul s-a făcut în interesul Federației Ruse controlate de dictatorul Vladimir Putin. Prin argații săi din presa de stat germană și corespondenții acoliți în România, Republica Moldova și Rusia au manipulat opinia publică cu ideea că moldovenii nu sunt frați cu românii și că ei nu își doresc unirea. La București și la Chișinău au fost organizate marșuri la care au participat zecii de mii de oameni de către unioniștii de pe ambele maluuri ale Prutului.

În momentul când s-a creat un val prounionist în societatea românească inamicii României și argații lor de la București și Chișinău au pus la cale planul de asasinare a proiectului Basarabia e România.

Eu am fost la acel protest din București când s-a ordonat arestarea liderului unionist George Simion și dispersarea manifestanților, apoi am văzut după o perioadă scurtă de timp arestarea și expulzarea sa din Moldova la ordinul oligarhilor Rusiei. La acea dată la București în fruntea țării se afla Guvernul Cioloș cu ministru de Interne Dragoș Tudorache, personaj ce ar fi ordonat jandarmilor să pună în aplicare planul de dispersare a manifestației.

Așa au distrus 10 ani de muncă în idealul Unirii Basarabiei cu România argații de la București aflați în interesul inamicilor țării noastre. Acțiunile lor nu au produs efecte pentru că românismul nu a pierit 1.000 de ani sub ocupație maghiară în Transilvania și peste 200 de ani de ocupație rusă în Moldova.

Acțiunile inamicilor României nu au făcut decât să ridice lupta la un nivel mult mai înalt și să se realizeze o unire formală între cetățenii celor două state românești. Unirea de facto este doar un pas legal și îndreptățit al națiunii române ce va avea loc sub nasul Germaniei și Rusiei.

Generația de azi e România Mare de mâine

Argații din presa de stat germană acuză mișcarea unionistă că a primit „sprijin de specialitate“ din partea serviciilor românești de informații. Păi când tu Germanie vii și faci asemenea afirmații înseamnă că nu ești decât o trompetă a Rusiei în Europa. Ne mai punem oare întrebarea de ce Marea Britanie a plecat din Europa? Din cauza unor persoanje toxice ca Angela Merkel care fac mult rău Uniunii Europene?

Când citești presa internațională de specialitate în domeniul economic și apare imaginea Angelei Merkel zboară o ploaie de comentarii injurioase în toate limbile europene. Poate sunt eu mai dur în gândire și opinie, dar se pare că și cetățenii europeni sunt dezamăgiți de această doamnă ruginită aflată în fruntea Germaniei.

Germania a trădat SUA pentru Rusia lui Putin

„Politica externă europeană a murit la Moscova, iar înmormântarea va avea loc pe mare, în această primăvară, la aproximativ 100 de metri sub Marea Baltică, unde un vas rusesc pe nume Fortuna cufundă ultima secțiune a conductei petroliere Nord Stream 2, având o lungime de 1.230 km, dintre Rusia și Germania”, notează publicația Politico.

Doamna Merkel nu numai că a trădat SUA, dar a pus Uniunea Europeană în genunchi în fața Federației Ruse. Deși a primit nenumărate avertizări din partea președinților SUA, Trump&Biden și oficialilor de la Washington, Merkel continuă lucrările la Nord Stream 2 împreună cu rușii.

Putin – Merkel

Tendința Berlinului de a se uita în altă parte în fața provocărilor militare ale Rusiei e substanțial dovedită. În ultimii ani, cel mai bun exemplu al acestei orbiri a fost conducta Nord Stream 2 și mai grav este faptul că Germania a încercat să mituiască SUA cu 1 miliard de dolari pentru a finaliza conducta rusească de gaz. Multe țări din UE, ca să nu mai vorbim de SUA, s-au opus acestui proiect din diverse motive, inclusiv din cauză că el va păgubi cu miliarde de euro Europa de Est prin taxele de tranzit pe care Rusia le plătește acum ca să exporte gaze pe continent.

Merkel a refuzat cu fermitate să-și folosească participarea la un proiect comun ca pârghie împotriva influenței militare și informaționale a Kremlinului în Europa, unde (ca peste tot în afara Germaniei) este privită ca o inițiativă strategică cheie. De-a lungul anilor, Nord Stream 2 a supraviețuit unei anexări ilegale(Crimeea), otrăviri, multiple asasinate, precum și încercări de subminare a democrației occidentale, prea numeroase pentru a fi citate.

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, a fost ales șeful consiliului de supraveghere al gigantului petrolier Rosneft și președinte în consiliul de administrație al Gazprom. Totul s-a făcut cu acordul lui Vladimir Putin.

Putin – Schroder

Germania a tradat Europa și SUA acceptând toate condițiile puse de Rusia în Republica Moldova și în teritoriile ocupate din Ucraina. Ucraina este împotriva conductei, care trece prin Marea Baltică, pentru că pierde astfel importante venituri rezultate din tranzitul de gaz. În plus, persistă teama că, fără acest tranzit dispare și garanția privind protecția statului în fața unor noi atacuri rusești. Și partenerii europeni, precum Danemarca, Franța și Polonia sunt împotriva acestui proiect. România tace mâlc pe acest subiect pentru că ”prezidentul” nostru pupă papucul nemțesc.

Nord Stream 2 sporește vulnerabilitatea Europei față de șantajul Rusiei în domeniul energetic și încurajează Kremlinul să atace militar statele estice din apropiata vecinătate.

În acest moment România este distrusă economic în mod intenționat de cei aflați în fruntea statului în interesul inamicilor externi. Orice român poate constata acest lucru prin acțiunile și măsurile guvernării actuale.

Statele Unite ale Americii își vor construi doi piloni de forță în Europa de Est cu ajutorul României și al Poloniei. Politicienii vremelnici de la București vor dispărea din peisajul dâmbovițean în curând, pentru că aliații americani au nevoie de o Românie puternică economic și cu o armată profesionistă ce poate face față unor acțiuni ostile venite din partea ocupanților ruși.

Matei Alexandru

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.