Mihai Zlat, vicepreședinte S.N.P.P.C: „Polițiștii au ieșit în stradă să protesteze pentru nerespectarea angajamentelor guvernului”

2 min read
Mihai Zlat, vicepreședinte S.N.P.P.C: „Polițiștii au ieșit în stradă să protesteze pentru nerespectarea angajamentelor guvernului”

Mihai Zlat, vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a venit la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 25 Martie pentru a discuta despre legea salarizării, promisiunile din campanie ale guvernului și protestul organizat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

„Polițiștii nu au voie să facă politică, dar au dreptul să voteze. Guvernul nu vrea să aplice legea salarizării, chiar dacă au promis de-a lungul anilor niște invesții în Poliția Română și alte structuri ale MAI. Am protestat în fața guvernului pentru că acolo considerăm că este cheia rezolvării problemelor noastre. Am protestat și la Ministerul de Interne unde am depus o petiție.” spune domnul Mihai Zlat.

Întrebat despre dotarea poliției și ce investiți trebuiesc făcute în această intituție, domnul Mihai Zlat răspunde: Anul trecut s-au achiziționat mașini și pistoale, din păcate, chiar și după această achiziție, 40% din mașinile Ministerului de Interne au o vechime de peste 10 ani. Dificitul de personal în zona operativă este undeva între 30 și 40%, vorbim de structuri de siguranță, poliție rutieră, precum și structurile de investigații criminale. Din păcate, este foarte greu să intervii repede la o misiune în condițiile în care nu ai mașini performante și nici politisți. Sunt cazuri unde există un singur echipaj de poliție care intervine în 30 de minute în orașele mici sau zonele rurale.

Mihai Zlat, vicepreședinte S.N.P.P.C declară că salariul unui polițist nu este atât de mare cum se susține în presă și societate. Noi avem colegi în structurile financiare ale Ministerului de Interne care nu știu cum se calculează salariul polițistilor. Media salariului unui polițist este undeva între 2 mii și 3 mii de lei, iar la aceste salarii se adaugă diverse sporuri pe care le avem. Nu avem spor de praf sau de calculator cum susține domnul prim-ministru. Toate sporurile noaste sunt calculate la niște venituri pe care le aveam în 2009 și nu la nivelul actual de salarizare.

Link către video: https://fb.watch/4th7I0v33i/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.