Moment aniversar în Biserica Ortodoxă Română: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește 70 de ani

2 min read
Moment aniversar în Biserica Ortodoxă Română: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește 70 de ani

Joi, 22 iulie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va împlini 70 de ani. Cu această ocazie, în zilele de 20, 21 și 22 se vor oficia slujbe în cadrul Patriarhiei Ortodoxe: Liturghia de marți, praznicul Sf. Proroc Ilie și ziua onomastică a Patriarhului, respectiv slujbele de Te Deum din zilele următoare, slujbe de mulțumire pentru binefacerile domnului asupra Bisericii Ortodoxe Române.
Potrivit unui comunicat de presă trimis redacției R3media, în ziua de joi va exista un moment aniversar după slujbă, unde nu vor lipsi și mesajele autorităților. Comunicatul descrie, pe scurt, programul liturgic al zilelor ce urmează.
„Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Sfânta Liturghie marți, 20 iulie 2021, în ziua de cinstire a Sfântului și slăvitului Proroc Ilie, în Paraclisul cu același hram din Reședința Patriarhală, deoarece Preafericirea Sa a primit la Sfântul Botez numele Ilie (Dan-Ilie).
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Miercuri, 21 iulie 2021, în Palatul Patriarhiei, va avea loc slujba de Te Deum și ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor mireni.
La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităților de stat, precum și din partea altor instituții publice.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.