Momentul adevărului: cum ne ajută, cu adevărat în viață, matematica studiată la școală

2 min read
Momentul adevărului: cum ne ajută, cu adevărat în viață, matematica studiată la școală

Un studiu recent realizat în Marea Britanie relevă faptul că milioane de adulți suferă de anxietate, sau chiar fobie de matematică.
Însă contrar părerii generale, matematica ne ajută în mai multe aspecte ale vieții, spune Theconversation.com. 
Iată care sunt acestea:
1. Măsurarea ingredientelor
Datorită tablei împărțirii, pe care am învățat-o în clasa a 2-a, putem să calculăm în câte porții vom imparti o rețetă culinară.
Spre exemplu, dacă în rețeta originală se folosesc 120 de grame de făină pentru 4 porții, dar tu vrei să faci doar 3 porții, vei împărți 120 la 4 și vei obține 30. Apoi vei înmulți 30 cu 3 și vei obține 90, cantitatea de făină pe care ai nevoie să o folosești pentru 3 porții. 
2. Înțelegerea modului în care funcționează lucrurile din jur
Media aritmetică, sau valoarea mijlocie a tuturor lucrurilor, este un factor cu ajutorul căruia adunăm date despre tot ceea ce este în jurul nostru. 
Ca un exemplu, aceeași sursă ne spune că în anul 2021, media câștigurilor angajaților full time din Marea Britanie a fost 38.000 lire. 
În viața noastră de zi cu zi, putem folosi media aritmetică în orice aspect al vieții noastre. De pildă, câte minute te speli, în medie pe dinți? 
Dacă dimineața te-ai spălat 4 minute, iar seara două minute, înseamnă că în medie te-ai spălat 3 minute pe dinți (în acea zi).

3. Calcularea notei de plată la restaurant
Ieșirea la restaurant este una dintre cele mai comune activități sociale/de timp liber ale oamenilor. O dată la ceva timp, apare mereu problematica calculării și împărțirii notei de plată (și eventual a bacșișului). Așa că matematica vine în ajutor!
4. Pregătirea unui traseu de drumeție 
Fie că vorbim de o plimbare lungă prin oraș,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.