Momentul uimitor când o familie de elefanți sărbătorește nașterea unui puiuț

2 min read
Momentul uimitor când o familie de elefanți sărbătorește nașterea unui puiuț

O familie de elefanți a fost surprinsă când sărbătorea nașterea unui puiuț
Potrivit datelor oferite de „uk.xemtin3s.com”, în cadrul unui safari din Africa de Sud turiștii au avut parte de un „spectacol” unic în natură: momentul în care a venit pe lume un pui de elefant. Astfel, într-o zi ploioasă, a fost filmată o mamă elefant, care și-a adus pe lume puiuțul în doar câteva minute.

Sursă poză: captură youtube.com
Mama a stat în picioare când năștea, iar micuțul nu a putut să stea pe picioarele lui din primele clipe de viață.
 
Sursă poză: captură youtube.com
După ce elefănțelul s-a născut, în jurul lui și al mamei sale s-au adunat câțiva elefanți din turma lor. Primul demers al acestora a fost să înceapă să-și miște trompele ca să-l ajute pe pui să se ridice și ca să-l ocrotească. Au format un cerc în jurul mamei și al puiului.
Ulterior, elefanții au început să facă zgomote, așa cum se obișnuiește când se naște un puiuț. Explicația pentru acest gest este următoarea: pe de o parte, turma „sărbătorește” venirea pe lume a unui nou membru al familiei. Pe de altă parte, elefanții vor să se asigure că nici mama, dar nici puiul, nu vor fi în niciun fel în pericol din cauza prădătorilor.

Sursă poză: captură youtube.com
Ce se întâmplă la nașterea unui pui de elefant
Elefanții trăiesc în societăți matriarhale, care pot include familii restrânse, formate dintr-o mamă cu puiul ei sau familii numeroase, ce numără până la 40 de membri. Ei sunt foarte protectori între ei, în special când este vorba despre un pui și despre mama acestuia. 
Din informațiile oferite de „seaworld.org”, se întâmplă adesea ca întreaga turmă să se adune în jurul femelei care naște pentru a o proteja din toate părțile.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.