MTS reacționează în cazul insultelor unui jurnalist turc la adresa lui Șumudică: Sunt inacceptabile

2 min read
MTS reacționează în cazul insultelor unui jurnalist turc la adresa lui Șumudică: Sunt inacceptabile

Ministerul Tineretului şi Sportului dezaprobă afirmaţiile rasiste ale unui comentator la o televiziune din Turcia, care a spus că antrenorul Marius Şumudică „se comportă ca un ţigan”, informează un comunicat de presă.
R3Media a scris ieri despre faptul că antrenorul român Marius Șumudică a fost comparat cu un țigan și cu un cerșetor la o televiziune din Turcia și la peste 24 de ore de la incident, instituțiile statului nu avuseseră nicio reacție.
În legătură cu discuţiile generate în spaţiul public de incidentul cu implicaţii negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Şumudică, Ministerul Tineretului şi Sportului afirmă cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalităţii şi sportivităţii, unde toţi factorii implicaţi să aibă în permanenţă un dialog constructiv, bazat pe valori comune şi pe înţelegere reciprocă. Niciunul dintre cei care fac parte din această lume nu trebuie să renunţe la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel. Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu şi comentariile la adresa domnului Marius Şumudică sunt inacceptabile. Este cu atât mai greu de înţeles situaţia, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbalişti români, precum Mircea Lucescu şi Gheorghe Hagi sunt văzuţi ca idoli atât de către suporteri, cât şi de către mulţi jucători turci”, se arată înr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Tineretului şi Sportului.
MTS nu cere explicații autorităților din Turcia, ci doar comentatorului turc: „Privim cu îngrijorare orice incident de natură să ameninţe principiile enunţate şi nu putem fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar. Un prim pas important în remedierea acestei situaţii ar trebui să vină din partea comentatorului Erman Toroglu,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.