Ne-au furat cu legile pe masă – Străinii au luat gazul din Marea Neagră pe următorii 3 ani – CRITICII.RO

2 min read
Ne-au furat cu legile pe masă – Străinii au luat gazul din Marea Neagră pe următorii 3 ani – CRITICII.RO

Străinii ne-au furat cu legile pe masă. Primul gaz din Marea Neagră, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani. Deși PSD și PNL ne spuneau că românii vor beneficia de „prima moleculă” de gaz din Marea Neagră, vedem cum francezii de la Engie au contractat gazul pe următorii trei ani.

Virgil Popescu și-a jucat foarte bine rolul, dar nu în avantajul României. Legile au fost făcute cu dedicație pentru mafia din energie de către ministrul actual al Energiei, o spune chiar un membru din actuala coaliție.

Prioritatea o are statul român, dacă statul român refuză gazul respectiv atunci se intră pe piaţa internaţională. În realitate, nimeni nu verificaă dacă acest lucru se respectă. Instituțiile care ar trebui să ne ferească de astfel de cazuri au fost atât de mânjite încât au devenit părtașe la astfel de ilegalități.

Trădarea este cu atât mai mare cu cât Virgil Popescu, Ciolacu și Ciucă le-a spus românilor că vor beneficia primii de gazul din Marea Neagră, în ciuda avertismentelor date de partidul AUR și George Simion.

Liderul opoziției a fost de la început împotriva legii off-shore, o lege dată cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din energie, și nu în folosul românilor. Iată că ce a prevestit George Simion, s-a întâmplat. Românii au rămas cu buza umflată, iar la iarnă vom plăti prețul. Dar nu prețul corect, deoarece gazele noastre se vor duce pe piața internațională, iar apoi se va întoarce la noi cu un preț triplat.

Un alt subiect interesant este acela că Guvernul Ciucă-Ciolacu a cumpărat gaz, pentru a-și umple depozitele, la cel mai mare preț din istorie. Conform Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, importurile de gaze s-au făcut, pentru luna iulie, la preţul istoric de 1.592 de dolari/mia de metri cubi.

În aceeași lună a anului trecut, importurile s-au realizat la 169 de dolari pe mia de metri cubi. Așadar, vorbim de un preț de 10 ori mai mare. Diferența de preț va fi plătită, cel mai probabil, de către români.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.