NE VOM OPUNE UNUI BUGET LUAT DIN NOU PE PERSOANĂ FIZICĂ DE GUVERNAREA NICU ȘI MARCEL – CRITICII.RO

3 min read
NE VOM OPUNE UNUI BUGET LUAT DIN NOU PE PERSOANĂ FIZICĂ DE GUVERNAREA NICU ȘI MARCEL – CRITICII.RO

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Parlamentului, singura voce din opoziție, AUR, a punctat câteva elemente de o importanta majora: aderarea la Schengen, construirea unui spital mobil, dar și bugetul pe anul 2023.

CLAUDIU TÂRZIU (AUR): RESPONSABILII PENTRU EȘECUL ADERĂRII LA SCHENGEN TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ!

Pretextul invocat de Cancelarul Austriei, că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul grupului senatorilor AUR a subliniat că ar trebui că, în cazul respingerii aderării României la Schengen, responsabilii români pentru asigurarea condițiilor de aderare, cât și pentru negocierile purtate ar trebui să demisioneze din funcție că semn al unei recunoașteri a incompetenței și impotenței lor politice.

„În funcție de rezultatul votului de pe 8 decembrie ar trebui ca responsabilii români pentru asigurarea condițiilor de aderare la Schengen, cât și pentru negocierile așa-zis purtate cu diverși oficiali străini, să își asume răspunderea și, dacă e cazul să fim respinși, chiar să demisioneze din funcție ca semn al unei recunoașteri a incompetenței și impotenței lor politice”, a spus Claudiu Târziu.

„Nu știu cât a reușit dl Bode să slujească interesului statului român, cât este de capabil pentru astfel de negocieri, dar sunt curios dacă i s-a spus acest motiv în cele 2 întâlniri și dacă dânsul a încercat să combată această minciună prin date oficiale ale Guvernului român. Ar trebui să fie făcute publice aceste date oficiale.

Vrem să știm și noi: există imigranți ilegali din România sau care tranzitează România, care este numărul lor, în ce perioadă s-a petrecut migrația asta și cum a fost posibilă în condițiile în care, încă o dată, autoritățile române, dar și europene au spus în mod repetat că România îndeplinește criteriile tehnice, deci suntem capabili să păzim granițele. Cum deodată observăm că nu suntem capabili să facem lucrul acesta?”, a mai spus Claudiu Târziu.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR a precizat că ar trebui totuși să mai așteptăm votul din 8 decembrie. „Nu cred că oficialii austrieci ar fi lansat vestea acestei opoziții dacă nu aveau de gând să o susțînă, dar cine știe, noaptea e un sfetnic bun și vor reveni la sentimente mai bune, având în vedere că interesele lor în România sunt mari și că le-au fost satisfăcute cu asupra de măsură de către cei care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani”.

GIANINA ȘERBAN (AUR)- NE RESPECTĂ̆M PROMISIUNILE ȘI CONSTRUIM UN SPITAL MOBIL DIN BANII ALOCAȚI DE LA BUGET

„Construim de la zero un spital mobil pentru românii din zonele rurale. Nu doar că ne ținem promisiunea făcută în campania electorală, dar demonstrăm că se pot face oricând gesturi care pot schimba în bine viața românilor fără bugete de miliarde de lei.”

Șapte milioane de euro din contul AUR au rămas neatinși până în ziua de azi. Ei se vor transforma în servicii medicale pentru cei mai nevoiași.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.