Neglijență în orfelinate! Un copil de 11 ani a stat 14 ore cu o fractură deschisă

2 min read
Neglijență în orfelinate! Un copil de 11 ani a stat 14 ore cu o fractură deschisă

Medicii au stabilit că rana micuțului reprezenta o urgență de grad zero
Totul s-a întâmplat în cursul săptămânii trecute, la Casa de Tip Familial Dale, din județul Brașov. Un băiețel în vârstă de 11 ani și-a rupt mâna, dar nu a primit imediat îngrijiri medicale fiindcă asistenții sociali nu au considerat că situația era atât de gravă. Abia după 14 ore aceștia au sunat la 112.

Echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat că rana copilului reprezintă o urgență de grad zero (n.red.: notificată „cod roșu”, în care una sau mai multe persoane se află în stare critică, cu funcții vitale puternic afectate, punându-le viață într-un iminent pericol). Aceștia l-au transportat imediat pe cel mic la Spitalul de Copii din Brașov, unde a primit îngrijirile medicale necesare, iar mâna stânga i-a fost pusă în ghips.
„Cum este posibil aşa ceva? Ce au făcut angajaţii care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut şefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacţionezi, în niciun fel şi să nu faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic! Într-o instituţie cu numeroşi angajaţi cercetaţi penal, unii condamnaţi definitiv, alţii trimişi în judecată, o instituţie în care copiii sunt violaţi, abuzaţi sexual, bătuţi, umiliţi, înfometaţi, ce aşteptări poţi să ai!?”, a declarat Ionel Spătaru, preşedintele ASUM Braşov (Asociația pentru Siguranță Urbană şi Mediere Braşov).
Ce au răspuns autoritățile
Conform adevărul.ro, conducerea casei de copii susține că, într-adevăr, este vorba despre un caz în care doi copii s-au jucat, iar unul dintre ei a căzut și s-a lovit la mâna, însă niciunul dintre ei nu ar fi anunțat personalul de serviciu cu privire la acest incident. Potrivit unui răspuns semnat de directorul general, Julieta Gârbacea, directorul adjunct, Mihai Priboi şi purtătorul de cuvânt,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.