Nicolae Ciucă preferă să piardă fondurile europene decât să renunțe la pensiile speciale

2 min read

Premierul Nicolae Ciucă încearcă cu disperare să nu elimine pensiile speciale.

Cu toate acestea Uniunea Europeană pune condiții clare și nu lasă loc de interpretare: dacă doriți să obțineți fondurile europene atunci va fi nevoie să eliminați pensiile speciale.

Ce sunt pensiile speciale? Acele pensii care nu se bazează pe contributivitate și reprezintă un privilegiu pe care unii foști angajați la stat îl primesc. Pensiile speciale nu există pentru nici un fost angajat în mediul privat, motiv care reprezintă o mare discriminare.

Există în România peste 200.000 de pensii speciale cu o medie de 1.000 de euro pe lună. Dar există peste 10.000 de pensii speciale care sunt mai mari decât salariul președintelui. Practic vorbim despre o mică armată care costă bugetul de stat aproape 3 miliarde de euro în fiecare an.

O școală nouă costă în România aproximativ 10 milioane de euro. Vorbim despre o școală mare cu sute de elevi. Din banii de pensii speciale puteam construi în fiecare an 4.000 de școli noi. Dacă am fi făcut acest lucru atunci România cu siguranță că ar fi arătat altfel și cetățenii nu ar mai fi plecat din țară.

Pensiile speciale reprezintă un privilegiu acordat de către PSD și PNL și care este menținut cu ajutorul Curții Constituționale. Aceasta reprezintă o instituție pur politică și unde deciziile se iau conform majorității existente conjunctural. Fiecare judecător a fost numit fie de președintele țării, fie de guvern, fie de către o majoritate parlamentară.

Uniunea Europeană nu mai suportă nesimțirea politicienilor de la București. Contribuabilul neamț, austriac, italian , spanion , francez și chiar cel român trebuie să fie respectat deoarece taxele se plătesc cu greu și din multă muncă. Ei nu vor să mai dea ajutoare politicienilor români dacă nu renunță la pensiile speciale.

Nicolae Ciucă încearcă să scoată acest lucru însă oficialii europeni sunt categorici: nu mai vedeți nici un ban dacă nu eliminați pensiile speciale.

Dar haideți să vă spunem ceva: cel mai probabil pensiile speciale nu vor fi eliminate deoarece actuala clasa politică preferă să iasă de sub controlul Bruxelului decât să își piardă privilegiile. Pensiile speciale se vor menține iar fondurile europene nu vor mai veni. Vor încearca să acuze partenerii europeni, vor merge pe un discurs antieuropean , se vor preface deoadată suverani dar numai pentru ca alții să nu se bage în pensiile speciale. Dacă ești suveran numai ca să păstrezi pensiile speciale atunci nu ești deloc suveran ci un escroc.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.