Nicușor Dan, luat prin surprindere de opoziția USR. Edilul cere votarea bugetului pentru a evita intrarea în incapacitate de plată

2 min read
Nicușor Dan, luat prin surprindere de opoziția USR. Edilul cere votarea bugetului pentru a evita intrarea în incapacitate de plată

Primarul Nicușor Dan, este surprins de opoziția întâmpinată din partea USRPLUS cu privire la bugetul Capitalei, în condițiile în care, susține acesta, s-au depus eforturi pentru a ține pe lina de plutire primăria orașului. Edilul cer votarea bugetului pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

“Am făcut eforturi să ţinem pe linia de plutire Primăria Capitalei. Am găsit facturi neplătite de la începutul anului 2019. Acum, odată cu votarea bugetului, putem să trecem la faza următoare, la începerea investiţiilor. Vreau să vă aduc aminte procesul de elaborare a bugetului. Au fost mai multe etape. În ianuarie, consilierii, primarul şi viceprimarii au audiat toţi directorii din primărie şi instituţiile subordonate, întrebându-i cum văd bugetul. După aceea li s-a solicitat să reducă ceea ce doresc tocmai pentru a stabiliza financiar instituţia. Au făcut nişte propuneri scrise. Apoi, într-un grup de lucru foarte intens cei doi viceprimari, cu administratorul public, cu preşedintele comisiei de buget şi directorul direcţiei economice“, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul este surprins de ceea ce se întâmplă, în contextul în care ar fi avut loc anterior discuții pe tema bugetului.

„Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a mai declarat primarul Capitalei.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.