Noua tulpină de covid a speriat Germania – Anunță că din februarie vaccinarea devine obligatorie – 4media.INFO

1 min read
Noua tulpină de covid a speriat Germania – Anunță că din februarie vaccinarea devine obligatorie – 4media.INFO

Cancelarul german în exercițiu, Angela Merkel, a anunțat instituirea unui lockdown la nivelul întregii Germanii, care vizează persoanele nevaccinate anti-COVID-19. Aceasta a mai transmis că vaccinarea va deveni obligatorie din februarie 2022. Merkel a catalogat situația ca fiind „foarte gravă”, în condițiile în care Germania are o rată relativ mică de acoperire vaccinală, în comparație cu alte state occidentale.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat că vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie în Germania începând din februarie 2022.

De asemenea, pe fondul îngrijorărilor legate de Omicron, noua variantă de coronavirus, în această țară va fi deja instituit un lockdown la nivel național ce va viza doar persoanele nevaccinate, notează EuroNews.

Merkel a precizat că nevaccinații nu vor mai putea intra în magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement.

În plus, cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul de infectări va depăși un anumit prag.

Austria, prima țară din UE care a instituit lockdown pentru nevaccinați

Austria este prima țară din Uniunea Europeană care a instituit carantina pentru persoanele nevaccinate.

De asemenea, vaccinarea va deveni obligatorie în această țară de la 1 februarie.

Cei care refuză să se vaccineze ar putea fi amendați cu până la 3.600 de euro, iar cei care vor refuza să primească a treia doză (booster) vor fi amendați cu până la 1.500 de euro.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.