O asistentă din Spania este acuzată că ar fi administrat superficial vaccinurile a zeci de copii. A încurajat părinții să nu-și imunizeze copiii

2 min read
O asistentă din Spania este acuzată că ar fi administrat superficial vaccinurile a zeci de copii. A încurajat părinții să nu-și imunizeze copiii

O asistentă medicală din Spania este acuzată că a făcut injecții false în rândul a zeci de copii
Autoritățile locale au deschis o anchetă în toamna anului trecut, după ce părinții au început să își exprime public îngrijorarea cu privire la încercările asistentei de a-i descuraja să își vaccineze copiii în timpul vizitelor la un centru de sănătate din Santurtzi, la aproximativ zece kilometri de Bilbao. Părinții și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la modul în care aceasta părea să injecteze vaccinurile.
Controversa a ieșit la iveală săptămâna aceasta, când 42 de familii au lansat o contestație în justiție în care o acuză pe asistenta medicală, al cărei nume nu a fost dezvăluit, de falsificare de documente și de utilizare abuzivă a fondurilor publice.
„Toate aceste familii au fost vaccinate – sau nu – de această asistentă”, a declarat Aitzol Asla, avocatul care reprezintă familiile. „Unii au observat că ea administra vaccinurile într-un mod ciudat; înfigea foarte repede acul și apoi părea că aruncă toată fiola la coșul de gunoi”, mai spune acesta.
Asistenta medicală era responsabilă de imunizarea copiilor împotriva unor infecții precum meningita și hepatita B la un centru de sănătate local. În urma plângerilor din partea familiilor în septembrie, oficialii din domeniul sănătății au efectuat teste de anticorpi pe aproximativ 50 de copii vaccinați în centru, împărțindu-i în două grupuri în funcție de asistenta care s-a ocupat de ei.
„S-a constatat că majoritatea celor care aparțineau unuia dintre grupurile analizate nu au fost imunizați corespunzător”, a declarat autoritatea regională de sănătate în noiembrie. S-a hotărât că micuții afectați vor fi vaccinați corespunzător și că testele vor fi extinse la alți 400 de copii despre care se crede că au fost tratați de asistenta medicală.
„Acești părinți sunt îngrijorați de ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu copiii lor.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.