O copilă de 10 ani din Tulcea este însărcinată în cinci luni. Mama fetei a ascuns sarcina

2 min read
O copilă de 10 ani din Tulcea este însărcinată în cinci luni. Mama fetei a ascuns sarcina

România mamelor minore. Conform cifrelor înregistrate la începutul anului, ocupăm locul doi în Europa în clasamentul mamelor adolescente. Dacă până acum, cea mai mică vârstă la care au devenit copilele mame ar fi fost în jur de 13 ani, asistăm la un nou posibil „record”, cea mai recentă sarcină minoră fiind a unei fete de doar 10 ani din satul Angighiol, comuna Valea Nucarilor, Tulcea.
Conform autoriților, fata a încetat să mai meargă la școală, lucru ce a atras atenția unui asistent social. Acesta a mers la familia copilei pentru a afla de ce lipsește de la ore și a aflat că fetița este însărcinată în cinci luni. A alertat poliția și s-a deschis astfel o anchetă pentru a afla detaliile incidentului. La o primă vedere, se pare că mama fetei este cea care a dorit să țină ascunsă sarcina, iar tatăl copilului este tot un minor, în vârstă de 16 ani.

„Mama fetei spune că a fost la doctor şi că sarcina decurge normal, dar nu ne-a dat numele medicului. Ne-am propus să mergem cu ele la doctor din nou. Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situaţia fetei”, a declarat primarul comunei, Maria Lența.
Cazul fetei se află sub monitorizare atentă din partea autorităților. Conform datelor Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, în ultimul an au crescut numărul cazurilor de mame minore. De asemenea, în ultimii cinci ani, în județul Tulcea au fost înregistrate peste 40 de mame adolescente, unele dintre aceste cazuri fiind soldate chiar cu abandonarea nou-născutului.
Citește și: Mama a 13 copii, insarcinata cu cvadrupleti la 65 de ani
Surse: www.g4media.ro,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.