O elevă dă în judecată Ministrul Educației după ce i s-a tăiat bursa cu care își plătea naveta ca să ajungă la școală

2 min read
O elevă dă în judecată Ministrul Educației după ce i s-a tăiat bursa cu care își plătea naveta ca să ajungă la școală

O elevă de liceu dă în judecată Ministrul Educației
Ioana Stamatin este elevă în clasa a XI-a la „Colegiul Mihai Eminescu” din municipiul Constanța, dar locuiește în Agigea. Astfel, pentru a ajunge la școală, trebuie să facă zilnic naveta. În acest scop, cheltuiește lunar 360 lei. Până acum, o parte din această sumă (200 lei) proveneau din bursa socială. 
În urma emiterii Ordinului de ministru 5379 din 7 septembrie, adolescenta nu mai poate beneficia de suma de 200 lei pentru a-și plăti transportul până la Constanța. Ea a menționat că această sumă era de ajutor familiei sale, în condițiile în care mai are 3 frați, unul dintre ei și mama sa făcând și ei naveta în Constanța. De aceea, suma pe care părinții ei o alocă lunar transportului se ridică la aprox. 1000 lei. Iată ce a declarat Ioana, potrivit „Gândul”: „Bursa aceasta era un ajutor pentru părinții mei. Nu au întotdeauna să-mi dea 360 de lei lunar, mai ales că trebuie și bani de pachet pentru mine și cei trei frați ai mei.”
De asemenea, a ținut să precizeze că Ordinul de ministru va încuraja abandonul școlar. Într-o astfel de situație, Ioana a hotărât să îl dea în judecată pe Ministrul Educației, cerând anularea Ordinului 5379.

A sesizat și Avocatul Poporului
Întrucât Ioana este și vicepreședinte al „Asociației Elevilor Constanța”, a sesizat Avocatul Poporului pentru a solicita anularea Ordinului 5379. În același timp, dorește să-i încurajeze și pe alți elevi de liceu, aflați într-o situație similară, să procedeze la fel și a postat pe pagina de Facebook a „Asociației Elevilor Constanța” un model de cerere ce poate fi completată pentru Avocatul Poporului.

A explicat și care au fost principalele argumente pentru care a hotărât să ceară anularea Ordinului de ministru. Pe de o parte,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.