O fată de 12 ani care dispăruse de acasă a fost găsită cu un bărbat de 29 de ani pe care l-a cunoscut pe Internet

2 min read
O fată de 12 ani care dispăruse de acasă a fost găsită cu un bărbat de 29 de ani pe care l-a cunoscut pe Internet

O femeie din Bătrâni, Prahova a sunat la 112 pe data de 8 aprilie, spunând că fiica ei de 12 ani a dispărut. Se pare că fetița a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Polițiștii au găsit-o după 24 de ore, în Buzău, alături de un bărbat de 29 de ani.
Potrivit antena3.ro, „iubitul său” mai mare cu 17 ani decât ea, pe care l-a cunoscut pe Instagram a convins-o să fugă de acasă și să îl urmeze. 

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova dezvăluie că în urma verificărilor făcute, minora a întreținut relații sexuale cu bărbatul de 29 de ani.
Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat unității de de parchet competente pentru luarea unor măsuri preventive, anunță observatorulph.ro.
Ce este grooming-ul și cum să ne învățăm copiii să se ferească de agresori
Din păcate, cazul de mai sus nu este izolat. 
Din știrea de mai sus, reiese că fata de 12 ani a fost victima grooming-ului online. 
Grooming-ul se referă la manipularea unui copil de către un adult, în scopul abuzului sexual (dar și a altor tipuri de abuzuri). 
Grooming-ul online descrie tacticile folosite de către un abuzator prin intermediul internetului, având ca scop exploatarea sexuală a unui minor (thorn.org). 
Procesul poate fi unul de scurtă sau lungă durată, în funcție de persoanele implicate. Abuzatorul reușește să câștige încrederea victimei și, treptat, să construiască o relație cu aceasta.

De asemenea, relația trebuie să fie secretă. Victima va fi instruită să nu spună nimănui despre relație, tocmai pentru ca abuzatorul să nu piardă controlul. 
În online, abuzatorii au mult mai multe șanse să găsească victime, decât în viața reală, tocmai pentru că pot avea acces la orice identitate doresc,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.