O femeie din Constanța a rămas însărcinată dupa sterilizare chirurgicală și acum cere daune morale sute de mii de euro
2 min read În 2012 o femeie din Constanța a cerut, la nașterea celui de-al doilea copil, prin cezariană, să fie realizată și sterilizarea chirurgicală (ligatură tubară bilaterală) pentru că nu ar mai putea naște un al treilea copil prin cezariană, nașterea naturală fiind exclusă. La un an de la nașterea celui de-al doilea copil, femeia a aflat că este însărcinată din nou, în șase săptămâni, la o vizită de rutină la medicul ginecolog. Pentru că nu putea ține sarcina, a fost nevoită să facă chiuretaj.
De ce solicită daune morale?
Reclamanta a declarat că a fost surprinsă de ceea ce i s-a întâmplat, mai ales că intervenția suferită înlătura orice posibilitate de apariție a unei sarcini, iar pe site-ul clinicii „erau date asigurări de 100% că, dupa o ligatură tubară bilaterală, apariția unei sarcini este exclusă, descrierea acestei soluții medicale constituind, în accepțiunea reclamanților, o veritabila oferta de a contracta”. Însă motivele solicitării de daune morale nu se termină aici:
femeia spune că a suferit emoțional pentru că a trecut prin întreruperea de sarcină singura, soțul ei fiind plecat din țară
ea și soțul ei au subliniat că, fiind creștini-ortodocși, credință care condamnă avortul, „au fost siliți ca, împotriva convingerilor morale, religioase, împotriva recomandărilor medicale de specialitate, dar și dintr-o culpă medicală, să procedeze la întreruperea sarcinii survenite dupa o ligatură tubară bilaterală”.
Citește și:
Studiu: 99% din femeile care au făcut un avort spun că au luat cea mai bună decizie
10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut
Cum s-a apărat clinica medicală
Clinica medicală admite că pacienta a solicitat ca în contract să fie trecută și intervenția de sterilizare, „în subsidiar, urmare a cererii exprese a pacientei, i s-a realizat și operațiunea de ligatură tubară (sterilizare chirurgicală)”.