Cătălin Sturza, despre postarea Ministerului Sănătății: Catedrala și Biserica sunt bune când Statul are nevoie de ele

2 min read
Cătălin Sturza, despre postarea Ministerului Sănătății: Catedrala și Biserica sunt bune când Statul are nevoie de ele

Ministerul Sănătății a făcut o postare pe Facebook legată de vaccinare în care a folosit imaginea Catedralei Mitropolitane din Timișoara, dar „uitând” crucile de pe acesta. Domnul Cătălin Sturza, jurnalist și doctor în filologie, scrie despre ignoranța sistematică a instituțiilor, la reticența inexplicabilă a acestora când vine vorba de Biserică.
„Fac unii ce fac și tot scot crucile de pe Catedrala din Timișoara. Nu pot să le suporte deloc.
De data asta, a venit rândul Ministerului Sănătății, într-o campanie pentru vaccinare. Adică, cum ar veni, catedrala și Biserica sunt bune când Statul are nevoie de ele. Că altfel, cultele să nu se amestece deloc, să nu facă politică.
Sunt bune, însă în condițiile impuse de Stat. Fără cruci, de exemplu – adică fără simbolul și mesajul central al creștinismului. Care semnifică tocmai biruința vieții asupra morții, prin intermediul sacrificiului asumat. Păi dacă spui că promovezi sănătatea, adică viața, nu ar fi firesc să lași tocmai simbolul cel mai pregnant al vieții, care este crucea, pe afișul tău?
Cum ar fi să scoatem crucea roșie de pe emblema organizației… Crucea Roșie, ca să nu apară crucea? Sau de pe emblema oricărei farmacii? Organizația medicală cea mai cunoscută din lume are ca simbol tocmai crucea, care semnifică, în mod concomitent, sacrificiul și viața. Și sacrificiul medicilor pentru a apăra vieți.
Foarte bine, Ministerul Sănătății. Ați dat jos crucea de pe Catedrala din Timișoara, în afișul pentru vaccinare. Dar dați-o jos și de pe emblemele tuturor farmaciilor. Și de pe emblema corporației Bayer, care, apropo, produce vaccinuri. Și de pe emblema Crucea Roșie. Că, altfel, ceea ce faceți nu dovedește decât analfabetism funcțional și haterism cronic.
Despre o altă ispravă recentă cu scoaterea crucilor de pe Catedrala din Timișoara am scris aici.
Aștept și afișul făcut de Minister cu Moscheea din Constanța,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.