O femeie din Florida nu poate avorta, conform noii legi, și este nevoită să-și vadă copilul murind după naștere

2 min read
O femeie din Florida nu poate avorta, conform noii legi, și este nevoită să-și vadă copilul murind după naștere

Legislația din Florida interzice avortul după 15 săptămâni, în afara unor circumstanțe speciale. Așa că, un cuplu din Florida este nevoit să trăiască realitatea cruntă a morții bebelușului lor, care se va produce la scurt timp după naștere.
Deborah și Lee Dorbert, soțul său, așteaptă cel de-al doilea copil. Din păcate însă, nu se vor bucura de el. Medicii i-au anunțat că micuțul a fost diagnosticat cu o anomalie fetală, numită sindromul Potter (sursa Digi24). 
Din păcate, afecțiunea bebelușului e fatală. 

Sindromul Potter rezultă în creșterea și funcționarea anormală a rinichilor, care afectează cantitatea de lichid amniotic. Bebelușii care au această afecțiune nu pot elimina toxinele din organism și în plus, din cauza absenței lichidului amniotic din uter, bebelușii se nasc fără capacitatea de a respira (The Guardian).
La aflarea diagnosticului, cuplul a decis că e mai bine să întrerupă sarcina cât mai repede, pentru că în cel mai bun caz, bebelușul va trăi doar câteva ore după naștere.
Medicii au spus că întreruperea sarcinii va fi posibilă, dar nu înainte de 28-32 de săptămâni. Ori acest lucru contrazice legislația din Florida, care spune că sarcina poate fi întreruptă strict înainte de 15 săptămâni. 
„Sunt foarte furioasă că politicienii au putere de decizie asupra sănătății mele”, a declarat Deborah, conform primei surse citate.
În ciuda nemulțumirii soților Dorbert, dar și a altor cetățeni, guvernul republican al statului Florida, Ron DeSantis, se menține ferm pe poziții și nu vrea să schimbe legea, dimpotrivă. Vrea să scurteze perioada în care poți să întrerupi sarcina la 6 săptămâni.
„Suntem pro-viață. Vom semna legislația!”, a spus acesta, la începutul anului. 
Se pare că cel puțin deocamdată, legislația nu se va schimba. Cuplul Dorbert, dar și alte cupluri, mame singure, care au sarcini cu probleme,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.