O femeie și-a făcut singură cezariană pentru că nu mai suporta durerea. Și ea, și bebelușul au supraviețuit

2 min read
O femeie și-a făcut singură cezariană pentru că nu mai suporta durerea. Și ea, și bebelușul au supraviețuit

Ines și-a adus al 9-lea copil pe lume de una singură, într-o casă dintr-un sat muntos din sudul Mexicului. Nu avea apă curentă, canalizare, sau curent electric, precizează Digi24. 
În urmă cu doi ani, Ines a pierdut o sarcină, din cauza travaliului complicat, care s-a prelungit foarte mult. Așa că de data aceasta, femeia s-a hotărât să-și ia soarta în propriile mâini…la propriu. 
„Nu mai puteam suporta durerea. Dacă copilul meu urma să moară, atunci am decis că va trebui să mor și eu. Dar dacă avea să crească, aveam să-l văd crescând și aveam să fiu cu copilul meu. Am crezut că Dumnezeu ne va salva viețile amândurora”, a povestit ea. 

După 12 ore de travaliu, cu dureri insuportabile și fără nici un ajutor, Ines a folosit trei pahare de alcool și un cuțit de bucătărie, cu care și-a secționat abdomenul de trei ori, prin piele, grăsime și mușchi. 
Și-a tăiat uterul longitudinal și a reușit să nu afecteze organele interne, stând într-o poziție ghemuită. O oră mai târziu, a reușit să-și scoată bebelușul, un băiețel care a început să plângă imediat. 
Înainte să-și piardă cunoștința, a apucat să-i spună unuia dintre copiii săi să cheme o asistentă, care i-a închis rana cu un ac de cusut, cu fir de bumbac, apoi a trimis-o la cel mai apropiat spital, care se afla la 8 ore distanță.
Medicii i-au tratat rănile corespunzător ș i-au dat antibiotice timp de 10 zile, pentru a preveni eventualele probleme de sănătate. După tratament, Ines și-a revenit și a fost externată, împreună cu băiețelul său.
Cazul extraordinar a fost publicat în Jurnalul Internațional de Obstetrică și Ginecologie și atrage atenția asupra pericolelor la care se expun persoanele care nu au acces la servicii și îngrijiri medicale; și în același timp,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.