O fetița de 13 ani din Cluj este „căsătorită” cu un bărbat în vârstă de 75 de ani

2 min read
O fetița de 13 ani din Cluj este „căsătorită” cu un bărbat în vârstă de 75 de ani

Copila a fost dăruită italianului chiar de fratele ei
Potrivit Libertatea.ro, Gianfranco G., zis Franco, avea 75 de ani şi locuia în casa fostei lui soţii, dintr-o comună din Cluj. Pe Livia, care locuia în acelaşi sat, a cunoscut-o în decembrie 2020, după ce fratele fetei, Zoro, a dus-o în casa italianului. Minoră s-a mutat la Franco, iar cei doi au început o relație de concubinaj. Bărbatul nu s-a ascuns de ochii lumii, astfel că din martie 2021, a început să posteze, pe Facebook, fotografiile pe care i le făcea Liviei în casă și în mașina lui. Câteva luni mai târziu, acesta a organizat o petrecere de „nuntă” și i-a dat un inel Liviei.

Totul a durat 6 luni, respectiv până în iulie 2021, când copila a plecat la sora ei, în Timișoara. Italianul a mers după ea și a adus-o înapoi, însă de atunci fata a refuzat relațiile sexuale cu acesta și nici nu ar fi fost forțată să le întrețină din nou.
Citește și: Abuzul sexual la copil
Italianul a fost acuzat pentru „act sexual cu un minor”, nu și de viol
Legea nu pare să fie, în totalitate, de partea copilei de 13 ani. Italianul de 75 de ani a fost acuzat pentru „act sexual cu un minor”, nu și pentru viol, procurorii considerând că fata avea discernământul necesar pentru a consimţi relaţiile sexuale cu acesta.
Potrivit Codului Penal, abuzarea unui copil ce nu a împlinit 14 ani poate fi considerată „act sexual cu un minor”, infracţiunea fiind pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani, atunci când agresorul e adult. Tot Codul Penal mai prevede că, atunci când agresorul contrange victima sau profită de incapacitatea ei de a se apăra sau de a-și exprimă voința, abuzul sexual este considerat viol,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.