O fetiță de 6 ani a căzut 8 metri din telescaunul de la Sinaia pentru că nu a funcționat sistemul de siguranță

2 min read
O fetiță de 6 ani a căzut 8 metri din telescaunul de la Sinaia pentru că nu a funcționat sistemul de siguranță

Fetița a alunecat din telescaun și a căzut aproape 8 metri în gol
Fetița de 6 ani se afla pe pârtia Valea Soarelui din Sinaia împreună cu alţi colegi de la un club de schi. Aceștia își făceau antrenamentele, iar la final, micii schiori au urcat cu telescaunul de la Cabana Valea Soarelui la cota 2.000 pentru a lua telegondola spre oraş.

Copila de 6 ani, care era însoțită de încă o colegă și de un adult, a alunecat din telescaun și a căzut în gol de la aproape 8 metri. Potrivit autorităților, adultul care o însoțea pe cea mică a încercat să o salveze, însă din păcate fata s-a agitat și a alunecat. Se pare că instalația de telescaun, care era prevăzută cu un sistem care coboară automat bară de protecție, nu a funcționat în ziua respectivă, potrivit observatornews.ro.
Norocul fetiței, în acest caz, a fost că zăpada nu era înghețată, ci destul de afânată, astfel că a preluat din șoc. Micuța a fost transportată inițial la cabinetul Salvamont de la cota 1.400, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD către spitalul din Târgu Mureș.
Citește și: O pierdere uriașă a României: doi copii campioni la alpinism au pierit într-o avalanșă. Tatăl unuia dintre ei este acum judecat pentru ucidere din culpă!
Din fericire, fetița este bine, spun medicii. Se joacă în salon și urmează să fie externată zilele următoare dacă în urmă investigațiilor radiologice nu vor reieși leziuni grave.

Surse: observatornews.ro, hotnews.ro, digi24.ro
Sursă foto principală: istockphoto.com

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.