O fetiță de 9 ani din Bistrița a murit brusc. La autopsie a rezultat că avea Covid-19. „Te vom purta mereu în suflet, așa frumoasă, veselă, isteață și cuminte cum ai fost!”

2 min read
O fetiță de 9 ani din Bistrița a murit brusc. La autopsie a rezultat că avea Covid-19. „Te vom purta mereu în suflet, așa frumoasă, veselă, isteață și cuminte cum ai fost!”

O fetiță a murit brusc după ce s-a simțit rău. Cazul este considerat moarte suspectă
Tragedia a avut loc pe 11 martie, când tatăl fetiței a sunat la 112 pentru a anunța că cea mică nu mai este conștientă. Medicii au ajuns la față locului și au încercat în zadar să o resusciteze pe copilă.

Foto: facebook.com/scoalatureac
Cazul este considerat moarte suspectă, așa că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. Potrivit alephnews.ro, fetița – Georgiana Capra – a murit după ce s-ar fi înecat cu vomă, iar la autopsie s-a stabilit că era infectată și cu noul coronavirus. Reprezentanții DSP spun că prima cauza a decesului nu este totuși COVID-19 și că se așteaptă rezultatul anatomo-patologic.
Familia fetiței se află în carantină, însă a fost lăsată să iasă pentru câteva ore, pentru înmormântare.
„Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Familia este în carantină, a fost lăsată doar pentru înmormântare câteva ore. S-a luat legătura imediat cu ei, pentru că ne-au sunat de la Medicină Legală, ne-au anunţat. Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanţi. S-au făcut deciziile de carantină, am anunţat Poliţia să supravegheze. Aşteptăm să termine – pentru că asta mai durează puţin – şi anatomo-patologicul, să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv, am luat legătura şi cu Bucureştiul şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară că deces COVID sau este cauză mecanică”, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița Năsăud,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.