O fetiță de numai 1 an are corneea arsă după ce a fost supusă la raze UV la Spitatul de Copii „Victor Gomoiu”

2 min read
O fetiță de numai 1 an are corneea arsă după ce a fost supusă la raze UV la Spitatul de Copii „Victor Gomoiu”

Fetița și tatăl ei au stat mai bine de o oră în salonul în care funcționa lampa de sterilizare
Ajunși la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”, un tată și fetița lui de doar 1 an au fost lăsați sa aștepte medicul de garda mai bine de o oră, într-un salon în care funcționa uitată o lampă de sterilizare cu ultraviolete.
„Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă”. Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, a explicat Alexandra Mocănașu, mama fetiţei, potrivit Gândul.

Abia când au ajuns acasă, atât micuța, cât și tatăl au acuzat dureri puternice la nivelul ochilor. Ulterior, cei doi și-au pierdut vederea pentru mai multe ore, iar pielea de pe față a început să se exfolieze.
„Am stat cu copilul acolo tot acest timp, până a venit doamna doctor să o consulte. Când a intrat doamna doctor, a stins lampa. Pur şi simplu a stins-o şi şi-a văzut de consultul copilului, după care s-a dus înapoi în spital.
Când am ajuns acasă, la jumătate de oră a început el să aibă mâncărimi la sprâncene, gene şi după câteva minute au început durerile, usturimile”, adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. „În seara aceea nu am putut deschide ochii sub nicio formă pentru că mă usturau foarte tare. E ca şi cum ai primi o mână de nisip în ochi continuu. Ochii erau foarte umflaţi şi pur şi simplu mi-a curs apă din ochi, pentru că se lipiseră. Am crezut că nu mai deschid ochii niciodată să mai văd”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.