O fetiță din Alba a fost salvată de un jandarm după ce casa i-a fost luată de ape din cauza inundațiilor

2 min read
O fetiță din Alba a fost salvată de un jandarm după ce casa i-a fost luată de ape din cauza inundațiilor

Codul roșu de inundații din Alba a lăsat sute de persoane fără case, printre care și pe Rebecca, o fetiță de numai 10 ani din localitatea Gura Suhodol, județul Alba, care a fost salvată la timp de către un jandarm. Fetița a fost evacuată împreună cu părinții ei după ce casa le-a fost distrusă de viitură. Momentul în care copila este ținută în brațe de tânărul jandarm a fost surprins într-o imagine ce spune mai mult decât o mie de cuvinte.
„Amintirile copilăriei le ducem cu noi pentru tot restul vieții. De obicei, ele sunt plăcute. Însă, din păcate, trăim și experiențe dureroase.
Colegul nostru o duce pe brațe pe Rebeca. O fetiță de 10 ani, care locuiește în localitatea Gura Sohodol, din județul Alba. Casa ei a fost afectată de viitura puternică, cauzată de ploile abundente. Rebeca și părinții ei au fost nevoiți să părăsească locuința, pentru că viața le era amenințată de puhoaiele de apă care distrugeau tot ce întâlneau în cale. Nu apuci să iei nimic cu tine. Te agăți de gâtul celor care îți oferă o mână de ajutor și pleci. Și aștepți ca apele să se liniștească ca să te poți reîntoarce acasă. De fapt, la ce a mai rămas din acasă.

Rebeca s-a agățat de gâtul colegului nostru, cel care reușește să o ducă într-un loc sigur, ca pe o prințesă salvată de primejdie. Ține în mână sandalele, cu speranța că va avea ocazia să alerge din nou pe cărarea ce duce către acasă. Cu speranța că amintirile copilăriei își vor recăpăta frumusețea”, este mesajul care a însoțit postarea devenită deja virală.
Din nefericire, cazul Rebeccăi nu este unul singular, alți 70 de copii din județul Alba fiind nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza inundațiilor. Conform autorităților, 208 persoane (135 adulţi şi 73 copii) se află în prezent la căminul cultural din localitatea Roșia Montană.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.