O fetiță din Brazilia s-a născut cu o codiță de 6 centimetri. Ce explicație au medicii

2 min read
O fetiță din Brazilia s-a născut cu o codiță de 6 centimetri. Ce explicație au medicii

Ce era, de fapt, „coada” fetiței?
Fetița, care nu a fost identificată, s-a născut cu un handicap congenital cunoscut sub numele de „spina bifida”, care apare atunci când măduva spinării nu se dezvoltă normal. În cazul micuței, afecțiunea a provocat formarea unui gol în coloana vertebrală, ceea ce a dus probabil la creșterea cozii. O atfel de „coadă” conține mușchi, vase de sânge și nervi, dar nu și oase.
Imagini ale acestui caz remarcabil, care a stârnit interes internațional, au fost publicate în Journal of Pediatric Surgery Case Reports. Cercetătorii de la Centrul pentru Centrul de Cercetare Fetală și Placentară din Ohio și-au unit forțele cu medicii brazilieni pentru a investiga această problemă.

„Anexele caudale fetale sunt asociate cu disrafisme ale coloanei vertebrale (spina bifida) și, prin urmare, prezența lor impune un screening atent, pentru observarea defectelor subiacente ale măduvei spinării. Identificarea numeroaselor anomalii asociate posibile este esențială pentru a planifică tratamentul corect și pentru a oferi consiliere de bună calitate.”, se arată în raportul specialiștilor, publicat pe Daily Star.
Aceștia au precizat că intervenția chirurgicală este imperativă pentru a preveni complicațiile precum durerea, torsiunea sau creșterea ulterioară.
Citește și:

Anomaliile congenitale (la nastere)
Caz unic în lume: un bebeluș s-a născut cu trei organe genitale
Mi s-a spus că voi naște un copil fără șanse de supraviețuire și între timp mi-am pierdut soțul

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.