O fetiță fără un picior a fost abadonată în maternitate. Și-a trăit primul an de viață în spital, dar a fost salvată

2 min read
O fetiță fără un picior a fost abadonată în maternitate. Și-a trăit primul an de viață în spital, dar a fost salvată

A fost abandonată la o vârstă fragedă de mama ei biologică
Milagros (din Argentina) suferă de o boală congenitală rară, VACTERL, ce poate implica prezența mai multor anomalii, precum: la nivelul coastelor și al coloanei vertebrale, la nivelul anusului, la nivelul inimii, la nivelul traheei și/sau al esofagului, la nivelul rinichilor, la nivelul membrelor, la nivelul ombilicului. Din cauza acestei boli, Milagros se născuse fără un picior.
Conform informațiilor furnizate de „infobae.com”, mama biologică a fetiței suferea de boala Huntington: o afecțiune genetică, progresivă, mortală, care afectează funcția cognitivă, mișcările și generează tulburări comportamentale. În aceste condiții, femeia a hotărât să o abandoneze pe Milagros într-un spital. Fetița a stat aproape un an acolo. 
Un cuplu a luat în grijă fetița abandonată de mamă
La un moment dat, un medic din localitatea Chivilcoy, Héctor Trejo, a ajuns la spitalul din Suipacha, unde fusese abandonată Milagros. După ce a văzut fetița, Héctor se gândea neîncetat la ea și a convins-o și pe soția lui, Maria, să vină să o viziteze la spital. I-a explicat și că micuța urma să ajungă la o casă de copii. 

Inițial, Maria nu a fost prea încântată să meargă în vizită la Milagros, însă treptat a început să se atașeze la ea. La rândul ei, copila se obișnuise atât de mult cu Maria, încât plângea de fiecare dată când aceasta urma să plece la finalul vizitei.
În acea perioadă, așa cum reiese și din confesiunea Mariei pentru sursa citată, ea și soțul ei erau dezamăgiți întrucât nu reușiseră să devină părinți. De altfel, a explicat că la 35 de ani fusese diagnosticată cu menopauză precoce: „Timp de cinci ani încercasem să avem un copil și toate eforturile noastre fuseseră în zadar”. 
Stând de vorbă cu un judecător, soții Trejo au aflat că Milagros avea nevoie de o familie care să aibă grijă de ea până la găsirea unei familii înscrise în registrul de adopții,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.