O fostă secretară într-un lagăr nazist a fugit dintr-un cămin de bătrâni din Germania: ,,Este dată în urmărire” – 60m.ro – 4media.INFO

2 min read
O fostă secretară într-un lagăr nazist a fugit dintr-un cămin de bătrâni din Germania: ,,Este dată în urmărire” – 60m.ro – 4media.INFO

Distribuie acest articol!

Preşedintele unei instanţe de judecată din Germania a anunțat, joi, că o femeie de 96 de ani, care a fost o fostă secretară într-un lagăr de concentrare nazist care urma să apară într-un proces, a fost „dată în urmărire”.
Aceasta urma să fie judecată de Curtea de Justiţie din Itzehoe, în nordul Germaniei, pentru complicitate la omucidere în peste 10.000 de cazuri.
„Acuzata a fugit (…), un mandat de arestare a fost emis pe numele ei”, a anunţat Dominik Gross, președintele instanței de judecată.
„Ea a părăsit căminul (n.r. – pentru persoane vârstnice) în această dimineaţă (n.r. – joi dimineață). A luat în taxi”, a precizat Frederike Milhoffer, o purtătoare de cuvânt a tribunalului din Itzehoe.
Preşedintele Curţii a cerut „un pic de răbdare”, în timp ce deschiderea procesului joia aceasta părea a fi compromisă.
Chiar dacă acuzata va fi arestată, va trebui să aibă loc un examen medical, pentru a determina dacă femeia este în măsură să urmărească o audiere.
Wolf Molkentin, avocatul femeii, a fost prezent în sala de judecată, însă nu a făcut nicio declaraţie pentru jurnalişti.
Nonagenara Irmgard Furchner, care locuieşte în prezent într-un cămin pentru persoane vârstnice lângă Hamburg, a lucrat ca dactilografă şi secretară a comandantului lagărului nazist, Paul Werner Hoppe, din iunie 1943 până în aprilie 1945.
La data faptelor, Irmgard Furchner avea 18-19 ani. Potrivit Parchetului, în acest lagăr ce se afla în apropiere de Gdansk au murit 65.000 de oameni, „deţinuţi evrei, partizani polonezi şi prizonieri de război sovietici” fiind acolo sistematic asasinaţi.

Distribuie acest articol!

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.