O profesoară din Bistrița a fost hărțuită timp de 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare

2 min read
O profesoară din Bistrița a fost hărțuită timp de 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare

Povestea profesoarei hărțuită 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare
Cristina Rusu a vorbit, pentru PressHUB, despre lupta pe care a dus-o timp de un deceniu cu statul român și funcționarii săi complici după ce în 2011 a făcut publice neregulile repetate în organizarea Olimpiadei de Geografie și a Concursului Național de Cercetare Științifică-Geografie.
Profesoara de Geografie povestește că a semnalat, mai întâi, problemele în cadrul instituțional, respectiv la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița și ulterior la Ministerul Educației. Dar în loc să gestioneze eficient o problemă simplă de organizare a unei olimpiade, autoritățile au ales să o ignore pe Cristina Rusu și să mușamalizeze problemele semnalate de aceasta.

Văzând acest lucru, Cristina a publicat mai multe articole de presă prin care informa publicul local că la organizarea concursurilor de geografie se întâmplă lucruri neconforme care afectează drepturile copiilor. În 2011, după etapa județeană a Concursului Național de Cercetare Științifică, profesoara a semnalat atât sub forma unor sesizări la superiorii ei, cât și în presă, lipsa unui regulament de concurs care să fie disponibil pe site-ul inspectoratului, dar și lipsa unor proceduri clare de organizare.
Citește și: Cine este singura profesoară din țară care a luat nota 10 la concursul de directori de școli
„Trebuie să respectăm toți niște reguli. De ce unii elevi au lucrat după grilă nouă, care limita numărul de pagini al fiecărei lucrări la 5-8 pagini, și alții după grila veche, care nu limita în niciun fel numărul de pagini? Nu mi s-a părut deloc în regulă acest lucru”, a explicat Cristina Rusu pentru PressHUB. Aceasta a fost amenințată de Inspectorul de Geografie de la acel moment, Doina Petrean, că dacă va continua cu sesizările, va fi acționată în instanța de judecată. Cristina, însă, nu s-a lăsat intimidată și a trimis o petiție la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud în care reclama atitudinea Doinei Petrean.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.