O simplă bălăceala i-a adus sfârșitul: un copil s-a infectat cu o bacterie care i-a mâncat creierul

Un copil a murit după ce s-a infectat cu o amibă care „i-a mâncat” creierul
O bălăceala în lac, aparent nevinovată, i-a fost fatală unui băiețel de 7 ani din California, care a murit după ce o bacterie periculoasă i-a pătruns în creier. La scurt timp după ce a făcut o baie în lacul din apropierea casei sale, cel mic a ajuns la spital fiindcă se simțea din ce în ce mai rău și acuza dureri de cap.

Potrivit nbcnews.com, el a fost transportat cu un elicopter la Centrul Medical al Universității Davis din California și a ajuns pe mâinile medicilor cu leziuni grave la nivelul creierului. Medicii l-au diagnosticat pe micuț cu meningoencefalită primară amoebiană și spun că apa contaminată i-a pătruns copilului în organism prin nas și gură.
Din păcate, aceștia nu au mai putut face nimic pentru David Pruitt, care a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.
Citește și: Un copil de 11 ani a murit după ce părinții lui l-au forțat să bea 3 litri de apă în 3 ore
Ce trebuie să știi despre amiba care ”mănâncă” creierul
Amiba care i-a adus sfârșitul băiețelului din California este numită „Naegleria fowleri” și se „hrănește” cu creierul uman. Intră în corpul uman prin intermediul apei contaminate care este inhalată pe nas sau pe gură în timpul înotului. Cele mai frecvente simptome: durerile de cap severe, febră, greață și vărsături, iar în anumite cazuri infecția poate să provoace halucinații sau convulsii și în majoritatea cazurilor, bacteria provoacă deces. Din 1971 până în prezent, în California, au fost raportate 10 cazuri.
„Odată ce amiba intră în nas, aceasta se deplasează către creier unde provoacă meningoencefalită primară amoebiană (PAM). Aceasta este, de obicei, fatală”, potrivit reprezentanților Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor din SUA.

 » sursa: www.qbebe.ro