O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”

2 min read
O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”

O studentă în vârstă de 29 de ani care a spus că „femeile au vagin” și „nu sunt la fel de puternice ca bărbații” se confruntă cu sancțiuni disciplinare din partea universității, ca urmare a plângerilor colegilor săi de clasă care au considerat remarcile „jignitoare și discriminatorii”, relatează Daily Mail, Valeurs Actuelles, The Times și Boulevard Voltaire.
Într-un seminar video pe tema „feminismul de gen și drept”, Lisa Keogh, studentă la drept, în cadrul Universității Abertay din Dundee, Scoția, a spus că femeile se nasc cu organe genitale feminine și că diferența de forță fizică între bărbați și femei „este un fapt”, în timp ce punea sub semnul întrebării participarea femeilor transgender la artele marțiale mixte. Ulterior, a fost denunțată administrației universitare de către colegii săi de clasă, fiind acuzată că a categorisit femeile drept „sexul mai slab”.
„Am crezut că este o glumă. Am crezut că nu există nicio modalitate în care universitatea să mă poată ancheta pentru că mi-am folosit dreptul legal la liberă exprimare. Nu intenționam să jignesc, dar am luat parte la o dezbatere și mi-am prezentat punctele de vedere onest susținute.”, a declarat Lisa Keogh, pentru The Times.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
În ciuda anchetei în desfășurare, un purtător de cuvânt al instituției a susținut că libertatea de exprimare este încurajată în Universitate:
„Pentru a fi absolut clar, libertatea de exprimare în nu este doar permisă la Abertay, ci este puternic încurajată. Toate universitățile ar trebui să fie locuri în care subiectele controversate sau provocatoare pot fi dezbătute într-un mod constructiv și colegial. Universitatea nu comentează cazurile disciplinare ale studenților și are obligația de a investiga orice plângeri primite.”,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.