Oierii și vânătorii – protest la Ministerul Mediului. Tánczos Barna, în mijlocul manifestanților!

3 min read
Oierii și vânătorii – protest la Ministerul Mediului. Tánczos Barna, în mijlocul manifestanților!

Angelica Lefter
– 29 iunie 2021 12:52

Nemulțumirile fermierilor legate de proasta gestionare a situației animalelor sălbatice care coboară în localități şi în ferme, în căutarea hranei, se amplifică. Crescătorii de animale au anunțat că nu mai pot face față numărului mare de atacuri  și protestează în fața Ministerului Mediului, pentru a determina autoritățile să ia măsuri urgente. Ei sunt susținuți și de vânătorii din țară, care au anunțat pe grupurile de socializare de profil că au venit să-i susțină pe fermieri.
La protestul de marți participă circa 80 de persoane, vânători și oieri. Ministrul Mediului a ieșit în mijlocul protestatarilor și a chemat la discuții o delegație din rândul manifestanților.

”Marți, 29 iunie 2021, începând cu ora 12:00 va avea loc la București în fața Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor o manifestare pașnică ce are ca scop aducerea la cunoștința autorităților a situației reale din țară cu privire la problemele cauzate de numărul mare de animale sălbatice, scăpate de sub control : urși, lupi, mistreți, castori; a pagubelor create de acestea fermierilor precum și riscurile zilnice la care oamenii sunt expuși ca urmare a întâlnirilor cu ursul. Sunt așteptați să participe reprezentanți ai celor afectați precum și cei interesați de acest subiect. Vocea celor afectați trebuie să fie auzită și să conteze în luarea deciziilor și găsirea unor soluții. Datorita faptului ca la solicitarea Federației Oierilor de Munte din România, către Primăria Municipiului București, privind organizarea manifestației pașnice, din data de 29.06.2021, din fața Ministerului Mediului, s-a primit răspunsul cu numărul 1966989/2532/25.06.2021, prin care se aproba doar prezența unui număr maxim de 100 de persoane”, se arată într-un anunț al deputatului PNL, Dumitru Flucuș.

Vânătorii, alături de oieri  la protestVânătorii din toată țara s-au arătat solidari cu crescătorii de animale din zonele montane și participă la protestele din 29 iunie.Jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au stat de vorbă cu responsabilul unui fond de vânătoare și au aflat care sunt nemulțumirile acestora în legătură cu înmulțirea unor animale protejate de ecologiști precum urșii și lupii.Dragoș Hârjoabă, vânător și președintele Asociației Cinegetice Someșul Rodna, care gestionează Fondul de Vânătoare nr.15 – Valea Mare, din județul Bistrița Năsăud, un fond de aproape 30.000 de hectare, a explicat care este situația, de fapt.Foto: timponline.ro
”Le-am spus vânătorilor să adere la acest protest. M-au întrebat ce să facă și le-am spus să-i susțină pe crescători. Am avertizat de mai mult timp și cam tot ce-am spus s-a întâmplat. Ursul, la nivelul anului 2016 nu a fost o problemă. Ursul, l-am făcut noi o problemă. (…) Să știți că eu nu am o soluție, soluțiile le dau ONG-urile, dar care nu funcționează. Soluția care a funcționat până în 2016 a ținut ursul la distanță, a fost aceea care l-a făcut pe urs să aibă frică de om, vânătoarea. În momentul acesta ursul și lupul nu mai au frică de om. Dacă acum suntem în al 12-lea ceas, nu știu ce se va întâmpla mâine! Aceste animale, care sunt în vârful lanțului trofic cresc atât în număr,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.