Olanda revine la restricții cu 84% din populație vaccinată complet – 4media.INFO

2 min read
Olanda revine la restricții cu 84% din populație vaccinată complet – 4media.INFO

Olanda, țară care și-a vaccinat complet aproape 84% din populație, a impus din nou o serie de măsuri pentru a ține sub control numărul mare de infectări. Printre acestea, locuitorii vor fi obligați să poarte iar masca de protecție în spațiile publice închise, iar regula distanțării fizice de un metru și jumătate trebuie respectată din nou, a anunțat marți premierul Olandei Mark Rutte, relatează AFP, citată de Agerpres.

Măsurile se aplică începând de sâmbătă. Cu o rată crescută de vaccinare, Olanda a renunțat la majoritatea restricțiilor pe 25 septembrie.

Numărul mare de cazuri înregistrat recent a pus însă autoritățile în alertă. Ţările de Jos au înregistrat în medie 7.711 noi cazuri pe zi săptămâna trecută, o cifră în creştere cu 39% în raport cu săptămâna precedentă, potrivit autorităţilor sanitare.

Astfel, Guvernul a reintrodus regula distanţării fizice de un metru şi jumătate, iar obligativitatea prezentării permisului sanitar va fi extinsă la locuri precum muzeele şi terasele restaurantelor.

Premierul Rutte i-a sfătuit pe cetățeni să lucreze de acasă cât pot de mult şi să evite folosirea transportului în comun la orele de vârf.

„Nu va surprinde pe nimeni că avem un mesaj dificil în această seară. Numărul contaminărilor şi al internărilor în spital creşte rapid”, a declarat Mark Rutte, precizând că noile restricţii vor intra în vigoare sâmbătă. Masca va fi din nou obligatorie pentru profesiunile în care există contact cu clienţii, precum frizerii şi maseurii, dar nu şi pentru lucrătoarele sexuale.

De asemenea, Guvernul de la Amsterdam va adopta o lege care le va permite angajatorilor să ceară personalului prezentarea permisului verde. Olanda, cu 17 milioane de locuitori, au înregistrat în total 18.441 de morţi din cauza COVID-19.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.