OMS a suspendat aprobarea vaccinul rus Sputnik V. Au fost depistate abateri – 60m.ro – 4media.INFO

1 min read
OMS a suspendat aprobarea vaccinul rus Sputnik V. Au fost depistate abateri – 60m.ro – 4media.INFO

Distribuie acest articol!

Organizația Mondială a Sănătății a amânat aprobarea vaccinului rus Sputnik V, aceștia susține că tehnica de producție a preparatului nu este consecventă. Anunțul a fost făcut de directorul adjunct al Organizaţiei Pan Americane pentru Sănătate Dr. Jarbas Barbosa, la data de 15 septembrie.
Pentru ca OMS să aprobe un vaccin de urgență, a menționat el, fabricile în care este produs serul trebuie să adopte standarde de bune practici de fabricație.
Acest proces a fost suspendat deoarece în timpul unei inspecții a uneia dintre fabrici, care face parte din producția Sputnik V, s-a constatat că această fabrică nu este de acord cu aplicarea bunelor practici de fabricație, a spus Barbosa.Acesta a mai adăugat că OMS va relua examinarea cererii pentru vaccinul rus după „modificările necesare”, ulterior va avea loc o nouă inspecție la fabrica de producție.Este demn de remarcat faptul că Organizația Pan Americană a Sănătății, deși nu are dreptul de a aproba medicamente, este biroul regional al OMS pentru America cu astfel de competențe.
La începutul acestui an, după ce a inspectat patru fabrici rusești care produc Sputnik V, OMS și-a exprimat îngrijorările cu privire la activitatea Pharmstandard – Ufa Vitamin Plant, în special din cauza poluării mediului.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.